середа, 18 червня 2008 07:10

Студенти "політехніки" проходитимуть практику на цвинтарі

Інвентаризація поховань на Личаківському цвинтарі у Львові розпочнеться найближчим часом з ініціативи Міністерства культури Польщі.

— Подібні дослідження вже проводяться на Байковому цвинтарі в Києві та старому цвинтарі у Чернівцях, — розповідає директор музею-заповідника "Личаківський цвинтар" Ігор Гавришкевич, 52 роки. — Ще у 1989 році ми розпочали інвентаризацію поховань на Личакові. Опрацювали 20 полів із 86. Інвентаризація поляків є менш детальною, а тому і дешевшою.

Дослідження триватиме не менше п"яти років. Опрацювання одного поля коштуватиме близько 10 тис. грн. Інвентаризацію проводитимуть студенти польських навчальних закладів та університету "Львівська політехніка" під керівництвом польських науковців. Вони проводитимуть обміри всіх могил, складатимуть докладні описи.

— Поки що невідомо, яку платню вони за це отримуватимуть. Є домовленість, що львівським студентам ці роботи будуть зараховані як літня практика, — говорить Гавришкевич.

Личаківський цвинтар займає площу 40 га. Тут майже 350 тис. поховань. Приблизно половина з них — польські. 1991 року територія цвинтаря оголошена історико-меморіальним музеєм-заповідником.

Зараз ви читаєте новину «Студенти "політехніки" проходитимуть практику на цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути