четвер, 08 листопада 2007 07:10

Сова залетіла до будинку через комин

57-річний львів"янин Віталій Криводубський має дачу за 25 км від Львова у селі Залісся Перемишлянського району. До будинку господар навідується кілька разів на рік. Під час останнього візиту Віталій знайшов там сову.

— Я піднімаюся на другий поверх і не впізнаю свого помешкання, — розповідає чоловік. — Паперові ящики роздерті. Брезент, яким запнув вікно, розірваний на дрібненькі клаптики. Усі вікна і двері зачинені, а в кутку хтось шарудить.

Коли господар увімкнув світло, до нього підлетіла сова.

— Вона сіла навпроти мене на бильці дивана, до неї можна було дотягнутися рукою. Уже поміняла окрас на зиму: була білою з сірими вкрапленнями, очі жовті, — згадує Віталій. — Так пильно на мене дивилася, ніби просила, щоб я її випустив. Я обійшов диван, відкрив балконні двері, сова відразу ж і полетіла.

У ковпаку з брезенту, який натягували на комин, щоб не замітало снігом і дощем, була дірка. Криводубський вважає: сова залетіла всередину, полюючи за ховрахами, які оселились на обійсті, а вибратися не змогла.

— Може, шляху не знайшла, а може, по комині піднятися вгору не могла, — додає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Сова залетіла до будинку через комин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути