четвер, 07 травня 2009 20:03

Сікановичам вітер зруйнував стіну

У четвер 30 квітня над Тернопільщиною пронісся буревій. Сильні пориви вітру пошкодили покрівлі 25 будівель у Тернопільському, Козівському, Підволочиському районах та самому обласному центрі.

Найбільше постраждало село Яструбове у Козівському районі. Зруйновано покрівлі шести будинків, школи та приватного магазину. Викорчувало старі ялинки біля церкви.

— То було навіть не 5 хвилин. Піднявся стовп пилюки, трубою ішов. Нам півхати рознесло: стіну з другого поверху кинуло, більше 80 листів шиферу нараз зняло. Хлів сильно побило. У дворі діти гралися. Добре, хоч їх не зачепило, — розповідає 37-річна Любов Сіканович. — Ми живемо недалеко від річки, тут завжди вітри. Але такого не пам"ятаю. У 2004-му був буревій, але тоді град людям наробив біди.

Новобудова Сікановичів потребує капітального ремонту.

— Дах осів, стелі потріскалися, — продовжує Любов Миколаївна. — Перекрили хату бляхою, бо шиферу ніде не дістанеш. Тільки на ту роботу 10 тисяч гривень пішло. Наступного дня приїхала районна влада. Сказали, що нічим помогти не можуть, бо дім не приватизований.

— Хто має право власності на житло, той отримає компенсацію у вигляді будматеріалів. А хто не оформив потрібних документів — тим нічим допомогти не зможемо. Основні збитки у власників новобудов. Ми й раді їм підсобити, але не можемо перейти межу закону, — коментує ситуацію голова Козівської райдержадміністрації Юрій Пудлик, 37 років. — У сусідньому селі Денисів вітер зняв 50 листів шиферу зі шкільної котельні. Там проводимо монтаж нового даху. Старий уже нема змісту ремонтувати.

Зараз ви читаєте новину «Сікановичам вітер зруйнував стіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути