субота, 26 квітня 2008 07:14

Сергій Субота співає духовні пісні в колонії

32-річний засуджений Сергій Субота у Катеринівській виправній колонії N46, що на Рівненщині, виступив із концертом. Перед Великоднем він співає лише духовні пісні. Сам пише текст і музику.

Великий зал у головному корпусі повний. Виконавець виходить на сцену з гітарою. Одягнений у чорний костюм-двійку, чисту сорочку.

— Це його другий строк, — киває начальник колонії Ігор Свирид, 42 роки. — Попався за озброєне пограбування. Шість років уже відсидів, три залишилося.

Концерт веде головний капелан в"язниці римо-католицької церкви в Україні 38-річний отець Гжегож Драус. Він підбадьорює зеків жартами. Ув"язнені слухають мовчки, аплодують без вигуків.

— Пишу пісні про Бога, своє життя і покаяння, — каже Субота. — Блатного жаргону в тексті уникаю. За ґратами зрозумів, що жив неправильно. Мати виховувала мене одна. Казала, що тато — льотчик. Махав усім літакам, що пролітали у небі. А потім батько вийшов із тюрми, і я все зрозумів. Із дитинства сам почав красти.

Грати на гітарі навчився в колонії. Співкамерники часом просять виконати щось для душі.

Сергій жонатий. Із дружиною Ольгою познайомився через листування. Було кілька побачень, потім розписалися.

— У нас більше тисячі засуджених. Є такі, що вже десятий строк відбувають. На харчування держава виділяє 50 відсотків від норми, решту заробляють самі, — розповідає Свирид. — Наші вироби з граніту — сходи, підвіконня — купують Польща, Італія, Литва.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Субота співає духовні пісні в колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути