вівторок, 07 жовтня 2008 07:11

Працівниця садка заразила дошкільнят дизентерією

Через службову недбалість керівників дитячого садка "Ромашка" в місті Скалат Тернопільської області прокурор Підволочиського району порушив кримінальну справу. Протягом 26–29 вересня в закладі на дизентерію захворіли 19 дітей. Нині їх стан задовільний.

— В усіх працівників дитсадка мали б бути довідки про медогляди. Але там навіть журналу медичного не виявилося, — розповідає прес-секретар прокурора області Леся Долішна. — Встановили, що одна із робітниць хворіла на дизентерію. Але вона могла й не знати про недугу. Тож була допущена до приготування їжі в садку. Окрім того, дошкільнята вживали продукти, які не відповідають вимогам санітарних норм і не пройшли обов"язкової сертифікації.

Прокуратура області проводить перевірки в усіх дошкільних закладах Тернопільщини.

— До дисциплінарної й адміністративної відповідальності притягнуто 42 посадові особи, які не забезпечили належної організації харчування в дошкільних закладах, — продовжує жінка. — Їм виписали догани. Можливо, будуть нові кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Працівниця садка заразила дошкільнят дизентерією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути