субота, 12 квітня 2008 07:11

Проїзд у маршрутках подорожчає у Луцьку

Із наступного вівторка лучани платитимуть за проїзд у міських маршрутках 1,50 грн замість 1 грн. Луцький міськвиконком дозволив перевізникам підвищити вартість перевезення, вимагаючи від водіїв покращити обслуговування пасажирів.

Чиновники мотивують подорожчання зростанням цін на пальне. Також власники міських маршрутів неспроможні підвищити зарплатню водіям автобусів. І ті масово звільняються. Квитки подорожчають лише для дорослих. Школярі віком від 6 до 14 років їздитимуть за 1 грн. Поки що пільги діятимуть до 15 травня.

— Для рентабельності перевезень будемо використовувати великогабаритні автобуси. Вони беруть більше пасажирів і мають вищу виручку, — каже начальник міського відділу транспорту Костянтин Патракеєв, 55 років.

Досі денна виручка однієї маршрутки сягала 1500 грн. На міських маршрутах працює близько 300 мікроавтобусів і "богданів". Середня зарплата водіїв залежно від прибутку не перевищувала 1400 грн. Нині перевізникам обіцяють щонайменше 2 тис. грн. Для пасажирів Волинське територіальне відділення Антимонопольного комітету вимагає від міськради знизити вартість проїзду на коротких маршрутах до 1,25 грн. Із подорожчанням квитків водії зобов"язані зупинятися на дорозі лише у спеціально відведених місцях.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у маршрутках подорожчає у Луцьку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути