Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 07:05

Підроблену горілку зберігали у шахтарській їдальні

Фальсифікованих алкогольних напоїв на суму 700 тис. грн і спирту на 670 тис. грн вилучили міліціонери у Львівській області за останні півроку.

Найбільші партії фальсифікованої горілки знайшли у Сокальському, Дрогобицькому та Стрийському районах. У шахтарській їдальні в Червонограді вилучили 240 пляшок підробленої "Слави" і сорок "Немірова". Проти фальсифікаторів порушили 142 кримінальні справи.

Вилучений сурогат планують використати на технічні потреби.

— Гадаю, так було би правильно, підроблений спирт якраз підійде на технічні потреби заводам чи фабрикам, — каже Михайло Цимбалюк, 43 роки, начальник головного управління обласної міліції. — Вилучений незаконний медичний спирт передаватимемо до лікарень.

В управлінні міліції наголошують, що вся горілка, дешевша за 7 грн, — підроблена. Адже лише вартість спирту у півлітровій пляшці оковитої становить 1,5 грн, матеріали — ще 1,2 грн, сплата за акцизну марку — 3,6 грн, загальні витрати на виробництво — 0,4 грн, податок на додану вартість — 0,6 грн.

У сурогат із технічного спирту, розлитий в антисанітарних умовах, найчастіше додають речовини димедрол, гліцерин, карбід та інші шкідливі здоров"ю домішки.

Зараз ви читаєте новину «Підроблену горілку зберігали у шахтарській їдальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути