четвер, 17 серпня 2006 19:34

Сплутали бліду поганку з опеньком

Минулими вихідними до Волинської обласної клінічної лікарні доправили сімох жертв отруєння грибами. Мешканка міста Ковеля 35-річна Ірина Ткачук померла, не виходячи із коми. Її мати 74-річна Анастасія Овсюк у тяжкому стані перебуває в реанімації.

За висновками лікарів, ковельчанки отруїлися блідою поганкою. Гриби нібито купили на стихійному базарі. Після вечері обом стало зле. О першій годині ночі жінок забрала "швидка" Ковельської райлікарні, а потому непритомних відвезли до Луцька.

— Імовірно, жінки з"їли гриб-обманку. Цей різновид блідої поганки дуже отруйний і схожий на опеньки, — коментує лікар Павло Кобінчук, 43 роки.

А вже наступного дня до обласної лікарні з села Олика Ківерцівського району привезли п"ятьох дітей з родини Ткаченків. Сім"я назбирала в лісі два відра грибів і приготувала пишне застілля. 18-річного Володимира і 17-річну Ольгу медики вже відпустили додому. А їхніх сестер — 13-річну Світлану, 11-річну Аліну та брата Олега, 16 років, — перевели на лікування в обласну дитячу лікарню. У серпні на Волині грибами отруїлися дев"ятеро осіб.

Зараз ви читаєте новину «Сплутали бліду поганку з опеньком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути