понеділок, 19 лютого 2007 17:01

Переобладнані маршрутки зникнуть у липні

Дорогами Львівської області щодня курсують 4,5 тис. автобусів. Із них 1 тис. 750 переобладнані з вантажних мікроавтобусів.

— У липні використання переобладнаних машин припинять, — розповідає 49-річний Тарас Федак, заступник голови Львівської облдержадміністрації. — Перевізників уже  попередили. Поки що вони користуються тимчасовими дозволами. Ті, хто не виконає розпорядження, опиняться поза правовим полем.

Вартість перевезення не подорожчає.

— Від 2005-го перевізники області придбали тисячу нових автобусів марки "Богдан", "Еталон", "ПАЗ" та "БАЗ", — продовжує Тарас Федак. — Це на вісімдесят відсотків перекриє вилучення переобладнаних машин. Вартість одного такого автобуса в середньому 100–120 тисяч гривень. Суттєвого зниження транспортного потоку не буде. Окрім того, ми плануємо створити систему автостанцій, щоб контролювати рух пасажирів і продавати квитки.

До кінця року на околицях Львова спорудять сім–дев"ять автостанцій. Найбільше перевантажені Жовківський, Городоцький та Яворівський напрями. Щоправда, в обласному бюджеті кошти на будівництво не закладені. Гроші хочуть отримати від підприємців, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Зараз ви читаєте новину «Переобладнані маршрутки зникнуть у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути