середа, 16 січня 2008 07:07

Пампушками нагодували львівських безпритульних

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Бездомний 37-річний Віктор Михайлів (праворуч) із приятелями їдять борщ та пампухи з часником на сходах Домініканського собору у Львові. Про частування чоловіки дізналися від волонтерів, які роздають безплатні обіди в місті
Бездомний 37-річний Віктор Михайлів (праворуч) із приятелями їдять борщ та пампухи з часником на сходах Домініканського собору у Львові. Про частування чоловіки дізналися від волонтерів, які роздають безплатні обіди в місті

У Львові на старий Новий рік відбувся фестиваль пампухів. Так галичани називають смажений в олії здобний пиріжок із начинкою. 3000 пампушок із маком пекарі торгової марки "Просто добрий хліб" випекли заздалегідь.

Пампух із маком у цукровій пудрі продавали за 1,50 грн. Інші смажили просто неба на площі Ринок. Вони були меншими за розміром та без начинки. Коштували гривню. Городяни вистоювали чималі черги, аби придбати здобні вироби. Товар спродали за три години.

— Наші пекарі пекли пампухи спеціально на фестиваль. В асортименті такої продукції ми не маємо, — розповідає 28-річний Андрій Чубко, керівник хлібного підрозділу  "Просто добрий хліб". — Окрім здобних, випекли 800 пампушок із часником для благодійного обіду.

На сусідній площі перед Домініканським собором на обід зібралися дві сотні безпритульних та малозабезпечених городян. Волонтери благодійних організацій зварили для них 140 л червоного борщу. Страву розливали у пластикові стаканчики. Пампушки з пісного тіста подавали окремо. Безпритульні обідали на східцях храму.

— Після обіду в нас залишився бідон борщу, то ми його перенесли на площу Ринок і роздали гостям фестивалю, — каже Уляна Токар, координатор акції.

Зараз ви читаєте новину «Пампушками нагодували львівських безпритульних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути