У Львові на старий Новий рік відбувся фестиваль пампухів. Так галичани називають смажений в олії здобний пиріжок із начинкою. 3000 пампушок із маком пекарі торгової марки "Просто добрий хліб" випекли заздалегідь.
Пампух із маком у цукровій пудрі продавали за 1,50 грн. Інші смажили просто неба на площі Ринок. Вони були меншими за розміром та без начинки. Коштували гривню. Городяни вистоювали чималі черги, аби придбати здобні вироби. Товар спродали за три години.
— Наші пекарі пекли пампухи спеціально на фестиваль. В асортименті такої продукції ми не маємо, — розповідає 28-річний Андрій Чубко, керівник хлібного підрозділу "Просто добрий хліб". — Окрім здобних, випекли 800 пампушок із часником для благодійного обіду.
На сусідній площі перед Домініканським собором на обід зібралися дві сотні безпритульних та малозабезпечених городян. Волонтери благодійних організацій зварили для них 140 л червоного борщу. Страву розливали у пластикові стаканчики. Пампушки з пісного тіста подавали окремо. Безпритульні обідали на східцях храму.
— Після обіду в нас залишився бідон борщу, то ми його перенесли на площу Ринок і роздали гостям фестивалю, — каже Уляна Токар, координатор акції.
Коментарі