пʼятниця, 08 серпня 2008 07:13

Олімпіаду відкриють у Львові на годину раніше

14 спортсменів представлятимуть Львівську область на 29-х Олімпійських іграх, що відбуватимуться в столиці Китаю Пекіні 8–24 серпня. Усього з України на змагання їде 254 спортсмени.

— 9 серпня наш Маркіян Івашко стартує у змаганнях зі стрільби з лука, — розповідає начальник обласного управління фізкультури і спорту Юрій Майборода. — У кульовій стрільбі виступатимуть львів"яни Роман Бондарук і Олександр Петрів. У збірній із художньої гімнастики наші Віра Передерій і Юля Слободян зуміли потіснити вихованок київської школи Дерюгіних. Розраховуємо на медаль у велоспорті, де виступатиме професіонал Ярослав Попович із Дрогобича.

Четверо спортсменів зі Львівщини змагатимуться за медалі у вільній боротьбі.

— Це Андрій Стадник, Наталія Синишин, Юлія Остапчук і Оксана Ващук, — каже Майборода. — На Іграх буде ще дві борчині, які досі тренуються у Львівському училищі фізичної культури. Ірина Мерлені виступатиме за Київ, а Марічка Стадник — за Азербайджан.

Також Львівщину представлятимуть боксер Георгій Чигаєв, важкоатлет Ігор Шимечко, стрибун у висоту Дмитро Дем"янюк, фехтувальниця Яна Шем"якіна.

Відкриття Олімпіади в Пекіні розпочнеться в п"ятницю о 15.08 за київським часом. За годину до цього у Львові в новому аквапарку відбудуться урочистості. Бронзовий призер Олімпійських ігор 2004 року у стрільбі з лука Дмитро Грачов зачитає клятву спортсмена-олімпійця. Будуть присутні призери минулих Ігор. Схожі урочистості відбудуться у всіх районних центрах.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіаду відкриють у Львові на годину раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути