вівторок, 22 липня 2008 18:39

Оголених жінок найкраще фотографують українці
5

Фотографія ”Зима” киянки Юлії Маланюк
Робота організатора фотосалону ”З любов’ю до жінки” львів’янина Юрія Тітовця ”Переворот твого світу”
”Подвійний портрет” Гаріка Аванесяна. Фотограф емігрував з рідного Баку наприкінці 1980-х, коли в Азербайджані почалися утиски вірменів. Нині живе у столиці Чехії Празі, редагує журнал ”ФотоАрт”
Портрет актриси Софі Лорен роботи італійського фотомайстра Жана Паоло Барбері. Наданий для виставки у Львові московським журналом ”Рашан ЗУМ”
Фото азербайджанки Рени Еффенді ”Із серій Каїру”, надане журналом ”Фото ЗУМ”. Торік її внесли до списку тридцяти найкращих фотографів світу за версією американського журналу ”Фото Дістрікт Ньюз”

Фотовиставка "Прелюдія до..." триває у Львівському національному музеї. На ній представлено півсотні знімків жінок — як портретних, так і в жанрі "ню" — з оголеними натурницями.

— Прийшла показати синові стародавні ікони, а в коридорі голі баби, — нарікає відвідувачка музею. — Хоч би попереджали, а то на вході навіть афіші ніякої немає.

Виставка діє в рамках Третього міжнародного фотосалону "З любов"ю до жінки", який патронує Всесвітня федерація фотомистецтва (ФІАП). Щороку вона проводить понад 80 таких показів по всьому світу. В Україні подібні акції в останні роки відбувалися лише в місті Рівному.

На конкурс до Львова фотоаматори з усього світу надіслали понад 2 тис. знімків. У вересні найкращі з них представлять у тому ж музеї. Переможцям вручать медалі та сертифікати ФІАП. А поки що виставили роботи професіоналів — членів журі конкурсу й найкращих світових фотографів.

— На "Прелюдії до..." виставили й найкращі фото, які в останні роки друкувалися в журналах "Фотографер" і "Рашан ЗУМ", — розповідає організатор салону Юрій Тітовець, 48 років.

54-річний львів"янин Олег Огородник, який входить до журі, каже, що за життя перефотографував стількох жінок, що не може порахувати.

— Фотографувати жінок завжди приємно. Головне — щоб було взаємне бажання, — ділиться із "ГПУ". — Фотографувати почав у десять років. А першу модель у жанрі "ню" зняв, коли мав двадцять один. Це була фотосесія на природі. Після того знімав оголених жінок тільки зі штучним освітленням. Одна модель якось почала вимагати, щоб я повернув усі фото. Але їй уже було заплачено за фотосесію, тому знімків я їй так і не віддав.

Юрій Тітовець фотографує з дитинства. Зізнається, що любов до "жіночих" знімків прийшла через професію — він очолює гінекологічну клініку у Львові. Цікавлюся, чи запрошував на фотосесії своїх пацієнток.

— Фотографи не розголошують, де знаходять своїх моделей, — усміхається. — У клініці своїх знімків не вивішував — не хочу "грузити" клієнток.

Із надісланих робіт журі визначило найкращі знімки в трьох категоріях — "Портрет", "Жанр" і "Тіло" (фотографії "ню"). В останній номінації з дванадцяти медалістів — десятеро українців.

— При оцінюванні ніхто не знав імен авторів та з яких вони країн, — запевняє організатор. — Це свідчить не тільки про майстерність наших фотохудожників, а й про красу українських моделей.

Зараз ви читаєте новину «Оголених жінок найкраще фотографують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути