Ексклюзиви
середа, 17 травня 2006 18:46

На згарищі церкви знайшли гранати

До тла згоріла дерев"яна церква Святого Миколая в селі Залокоть Дрогобицького району на Львівщині. У підвалинах храму пожежники знайшли бойові гранати часів Другої світової.

Збудована 1797 року церква зайнялася від несправної електромережі перед десятою годиною ранку. Сухі дерев"яні конcтрукції згоріли за півтори години. П"ять пожежних машин постійно підвозили воду, але врятували лише дзвіницю. Поки дах не завалився, селяни винесли образи та начиння.

— Саме зірвався сильний вітер, — каже сільський голова Василь Куцик, 48 років, — але полум"я не перекинулося на хати, церква стояла далеко. Розбираючи згарище в підвалинах, знайшли дві воєнні гранати. Слава Богу, вони не вибухнули. Звідки там узялися гранати — ніхто не знає. Роботу відразу ж припинили, доки не приїдуть сапери із Дрогобича. Усе, що залишилося від церкви, обгородили.

— Я попросив селян не ходити на це місце, бо там можуть бути ще гранати, — каже настоятель храму отець Святослав, 30 років.

Церкву Святого Миколая у 1960 році закрили. Відновили служби лише  1988-го. Парафіяни багато жертвували на храм, зробили ремонт. Хотіли звести нову церкву неподалік. Тепер будуватимуть уже два цегляні храми.

Зараз ви читаєте новину «На згарищі церкви знайшли гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути