понеділок, 07 травня 2007 07:05

На день Львова можна було пострибати на батуті

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Біля пам’ятника Адамові Міцкевичу у Львові можна було позмагатися у стрибках на батуті. Серед охочих були навіть шістдесятирічні
Біля пам’ятника Адамові Міцкевичу у Львові можна було позмагатися у стрибках на батуті. Серед охочих були навіть шістдесятирічні

— Я ходив по центру і думав: Боже, скільки туристів. А виявилося, то всьо львів"яни. Те, що люди стали схожими на європейців — дуже приємно, — ділиться своїми враженнями про Львів лідер гурту "Скрябін" 38-річний Андрій Кузьменко. Його запросили вести святковий концерта до дня міста.

Урочистості розпочалися в суботу вранці парадом. Пополудні кількасот городян зібралися на площі Ринок, біля входу до міської ратуші. Під звуки маршу "За Україну" було піднято прапор Львова — квадратне синє полотно із зображенням золотого лева на тлі міської брами.

— Хочу за цей день відвідати якомога більше заходів, — каже після урочистості міський голова Львова Андрій Садовий, 38 років. — Багато хто дорікає, чому у святкуванні дня міста немає такої гучності, як минулоріч. Зате є родинність.

Мер іде до робочого кабінету. Звідти виходить на балкон і спостерігає, як козаки з товариства "Кіш" стріляють із мушкетів.

— Усім дозволяється частувати нас, — оголошує потому отаман Юрій Волощак. — Але тільки пивом, — додає, усміхаючись.

На протилежному боці Ринку змонтували сцену. Тут виступають дитячі колективи. Поруч, біля фонтану XVIII століття, прикрашеного скульптурою давньогрецького бога Адоніса, походжає чоловік років 30. У руках тримає прив"язаний за мотузку магніт. Опускає його у воду, до нього прилипають монети, які перед цим кидали у фонтан туристи. Чоловік виймає їх і складає у кишеню пошарпаної шкіряної куртки.

Біля пам"ятника польському поету Адамові Міцкевичу встановили батут. Заплативши 5 грн, кожен міг пострибати.

— Мужчина, стрибайте ближче до центру батута, — говорить 19-річна Анастасія Кабанова. — Якщо дуже викаблучуватися, можна запросто травмуватися.

Протягом суботи на батуті пострибало понад 300 чоловік.

У неділю на подвір"ї ратуші відбувся благодійний обід для 250 малозабезпечених жителів міста. Його організувало управління соцзахисту міської ради.

— Запрошених пригощали двома видами салату, невеликою порцією м"ясного, кексом чи чимось іншим солодким, соком або чаєм, — говорить начальник управління Наталія Федорович. — Сніданок відбувався за кошти спонсорів. Того ж дня Центр обліку та нічного перебування громадян влаштував обід біля Порохової вежі. На нього запросили 150 безпритульних.

Львівська еліта в суботу ввечері бавилася в палаці мистецтв на вулиці Коперніка. Запрошених на прийом зустрічав мер міста Андрій Садовий із дружиною Катериною. Кожному потискав руку. Уперше розпочати прийом доручили кардиналові Римо-католицької церкви Мар"яну Яворському. Промову він виголосив латиною.

Зараз ви читаєте новину «На день Львова можна було пострибати на батуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути