пʼятниця, 25 квітня 2008 07:08

Міліціонери скаржаться на малу зарплатню

За дев"ять місяців до Центру документування тортур надійшло 146 скарг на неправомірні дії працівників міліції у Львові й області. 92% потерпілих зверталися на гарячу безкоштовну телефонну лінію організації.

— Наші юристи зреагували лише на 16 заяв, — зазначає Олег Ільницький із благодійної організації "Твоє право". Він керує проектом "Зменшення випадків застосування тортур працівниками міліції у Львівській області". — Центр займається лише проблемою насильства. А громадяни скаржилися на корупцію в органах, перевищення повноважень ДАІ, порушення при оформленні документів. Нарікають, що працівники МВС у вільний від роботи час поводяться негоже.

Надходять скарги від батьків затриманих підлітків — їх не повідомляють про місцезнаходження неповнолітнього.

— Багато заяв анонімні або люди звертаються у центр, а згодом відмовляються співпрацювати. Бояться, що міліціонери їм помстяться, — пояснює Ільницький.

Із правоохоронцями організація провела дев"ять занять. Фахівці спілкувалися з міліціонерами без керівництва.

— Більшість із них незадоволені роботою: маленька зарплата, погані умови при виході на пенсію. Інші просто заявляють: "Якщо я знаю, що це злочинець, то чому б йому не дати по печінці?" — розповідає юрисконсульт проекту 35-річний Андрій Гнида. — Слідчих карають за нерозкриті злочини, тому вони часто фабрикують справи. Вибивають зізнання у незахищених верств населення.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери скаржаться на малу зарплатню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути