Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 07:05

Мешканців Годовиці та Басівки залишили без землі

Другий рік відстоюють права на земельну ділянку жителі сіл Годовиця та Басівка Пустомитівського району Львівської області.

Земельна ділянка площею 365,8 га розташована за 3 км від летовища "Скнилів" неподалік кільцевої дороги Львова. Вартість землі — $200 млн.

— Коли розвалився тваринний комплекс, усе майно розпродали. Ділянка перейшла в землі запасу сільської ради, — розповідає 48-річний Володимир Думич, голова страйкового комітету Годовиці та Басівки. — Її мали розділити між селянами, які по сорок років на ній пропрацювали. Два роки тому почалося рейдерське захоплення землі. Жителі сіл залишилися злидарями.

6 листопада Годовицько-Басівська сільська рада надала землю під особисте користування львівським бізнесменам. 180 га отримала компанія "Оліяр", директором якого є Іван Залізний. Підприємство займається виготовленням олії "Майола". Із 16 депутатів за відведення землі проголосували дев"ять. Зокрема — вчителі, лікарі.

— Після цього депутати скаржилися у СБУ, що їх залякували й вимагали підписати договір, — веде далі Думич. — Інших за копійки підкупили. Підприємство зобов"язалося заасфальтувати дорогу, побудувати школу та спортзал. Їх витрати не перевищать 10 мільйонів доларів. Це лише 5 відсотків від вартості землі.

Справу про відчуження землі у Годовиці та Басівці розглядають у Львівській обласній прокуратурі. Селяни погрожують улаштувати пікет під Секретаріатом президента в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Годовиці та Басівки залишили без землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути