четвер, 22 лютого 2007 19:44

Матвіюки отримали холодильник від міністра

Олена та Василь Матвіюки з Нововолинська Волинської області виховують сімох дітей. Тиждень тому міськвиконком створив дитячий будинок сімейного типу родини Матвіюків. Досі їх вважали прийомною сім"єю.

Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж подарував родині холодильник. На честь приїзду гостя Олена купила для дітей йогурти і капучино, витратила 500 грн.

— Ми дуже хотіли машину, — каже Олена Матвіюк, 48 років. — Діти склали для міністра пісню зі словами: "Подаруйте транспорт, поїдемо на море і в Карпати". Але отримали холодильник і два дивани-малятка від місцевої влади.

Матвіюк має 7-річну доньку Ангеліну, усиновила 14-річного Володимира та 9-річного Дениса Домбровських, удочерила 11-річну Іванку та 13-річну Таню Мартинюк.

Матвіюки мешкають у приватному будинку. Коли надумали взяти на виховання ще двох дівчаток, продали автомобіль і зробили на горищі другий поверх. Із Нового року в сім"ї з"явилися Наталка Глущак, 12 років, і Віка Містеревич, 2,5 року. Віку мати залишила в пологовому будинку: дитина відстає у розвитку.

Щомісяця Матвіюки отримують по 85 грн соціальної допомоги на дівчат і по 100 грн через втрату годувальника на хлопців. Для дітей наймають учителя музики.

Олена Матвіюк — інвалід другої групи, не працює. Чоловік Василь працює шофером у місцевій філії "ПриватБанку". Подружжя —  християни віри євангельської, відвідують церкву "Ковчег".

Дитячий будинок сімейного типу Матвіюків — 11-й на Волині. У таких закладах живуть 64 вихованці. Іще 16 волинських прийомних сімей піклуються про 36 сиріт.

Зараз ви читаєте новину «Матвіюки отримали холодильник від міністра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути