Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2007 16:20

Львівська міськрада відхилила вимоги Тимошенко

Автор: фото: Артем ПАСТУХ
  Після шестигодинної наради в кабінеті міського голови Львова Юлія Тимошенко вийшла до людей у коридор ратуші. Охоронці ледве стримали навалу прохачів
Після шестигодинної наради в кабінеті міського голови Львова Юлія Тимошенко вийшла до людей у коридор ратуші. Охоронці ледве стримали навалу прохачів

Минулого четверга Юлія Тимошенко спеціально приїхала до Львова обговорити тарифи на комунальні послуги. Нарада в кабінеті міського голови Андрія Садового за участю лідера парламентської фракції "Наша Україна" В"ячеслава Кириленка, голови Української народної партії Юрія Костенка й "пористів" Владислава Каськіва та Євгена Золотарьова тривала понад шість годин.

До журналістів Юлія Тимошенко вийшла лише за дві години — після того, як депутати міськради не підтримали її пропозиції зменшити на 15% тариф на тепло з 1 лютого, а з 1 березня — на 15% здешевити гарячу воду. Із 88 депутатів, присутніх у сесійній залі, "за" голосували 32. Саме стільки нараховує фракція БЮТ.

— По-перше, не нагодували, по-друге, не напоїли чаєм, — Тимошенко жартома підсумовує день у кабінеті Садового. Вона втомлена, очі почервоніли. — Але все це не має значення. Мене дуже здивував шалений опір мера та його команди встановленню об"єктивних тарифів.

Лідерка БЮТу розкладає на столі папери. Справа її помічник кладе на стіл 25 білих троянд.

— Уряд Януковича винний у тому, що суттєво піднялися ціни на природний газ — і саме це призвело до підвищення тарифів по країні, — пояснює Тимошенко. — За два останні місяці ані мер, ані виконком детально не вивчили, яка собівартість тепла. На жаль, у тарифи включені й перекладені на плечі львів"ян абсолютно необґрунтовані видатки. Скажімо, у "Львівтеплоенерго" у собівартість тепла включено понад 3 мільйони гривень плати за землю для баз відпочинку "Третяк" і "Калина", які не є на балансі підприємства.

Тимошенко хвилюється, крутить у руках кулькову ручку.

— Ми направимо спеціальну аудиторську компанію, щоби протягом найближчих тижнів перевірити й зробити офіційні висновки, — веде далі. — Ми не залишимо це так. Повернемося за декілька тижнів, коли матимемо на руках аудиторські розрахунки. Ми примусимо і мера, і цю раду встановити для львів"ян об"єктивні тарифи. І контролюватимемо. Я приїжджатиму на сесію міськради, доки не досягну своєї мети.

Через 15 хв. на брифінг прийшов міський голова.

— Я забобонний, тому люблю сидіти у своєму кріслі, — Садовий демонстративно відсуває стілець, на якому сиділа Юлія Тимошенко.

— Тарифи у Львові й усій Україні нечесні, — визнає мер. — Але депутати міської ради показали, що є львів"янами, а не виконавцями тих чи інших думок, можливо, навіть деколи геніальних.

На питання журналістів, чи обідав Садовий із Тимошенко, він відповідає:

— Вона мала можливість випити чаю стільки, скільки мала бажання. А їсти? Ви знаєте, я забув. Але то піст зараз!

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада відхилила вимоги Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути