Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 07:09

Львівська консерваторія отримала статус національної

Президент України Віктор Ющенко, 53 роки, 13 вересня підписав указ про надання Львівській державній музичній академії ім. Миколи Лисенка статусу національної. Про це глава держави повідомив на книжковому ярмарку у Львові.

— Ця школа має блискучу плеяду випускників як у минулому, так і в сьогоднішньому музичному дні, — каже Віктор Андрійович. — Тому, враховуючи зроблене для популяризації музичної освіти, внесок у розвиток музичної освіти в Україні, я й ухвалив таке рішення.

Львівська музична академія заснована 1853 року. Серед її випускників Соломія Крушельницька, Олександр Мишуга, Мирослав Скорик. Нині в академії навчаються понад 800 студентів на 12 спеціальностях.

— Це, може, й небагато, але виключно через нашу специфіку, — зазначає ректор академії Ігор Пилатюк, 53 роки. — Адже з одним студентом може займатися професор із двома концертмейстерами або ж цілий симфонічний оркестр.

В академії 13 вересня оголосили Днем навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «Львівська консерваторія отримала статус національної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути