вівторок, 06 березня 2007 18:20

Лучани відмовляються платити за телефон

Минулого понеділка пенсіонери Луцька заблокували центральні розрахункові каси "Укртелекому". В їхніх квитанціях окрім абонентської плати, плати за радіо, міжміські розмови, несподівано з"явилася нова графа — "рекомендований аванс 11,42 грн".

Черги обурених лучан вишикувалися біля філій "Укртелекому" ще зранку.

— Чому зв"язківці без попередження беруть 11,42 грн абонплати за наступний місяць? Вони ще не надали послуги, але вже деруть гроші. Якби я знала наперед, то в лютому менше говорила б по телефону, — скаржиться пенсіонерка Наталя Павлюк, 57 років.

Касири посилаються на урядову постанову N720 від 2005 року. Мовляв, там передбачене авансування послуг зв"язку. Натомість у волинському центрі телекомунікаційних послуг "Укртелекому" нововведення  мотивують економічною необхідністю.

— У нас 7,5 мільйона гривень дебіторської заборгованості, тобто послуга надається, але ще не оплачується. Авансова система дозволить зберегти оборотні кошти "Укртелекому", — каже директор центру Георгій Попов, 53 роки.

Власники квартирних телефонів можуть відмовитися від сплати авансу. Бо умови розрахунку регулюються договором, за яким авансова система прописана лише для юридичних осіб.

У Луцьку встановлено 75 тис. квартирних телефонів. У середньому лучани наговорюють по 50 грн за місяць.

Зараз ви читаєте новину «Лучани відмовляються платити за телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути