Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 07:05

Леся Чайківська 31 рік учила дітей співати

У неділю Львівська хорова капела "Дударик" у храмі Святого Лазаря попрощалася з хормейстером Лесею Чайківською. Жінка пішла з життя у 57 років через внутрішньомозковий крововилив.

Леся Чайківська народилася у Львові в сім"ї вчительки та будівельника. Після школи вступила до музично-педагогічного училища, згодом закінчила консерваторію.

— Леся прийшла в "Дударик" 1976-го. Присвятила капелі усе своє життя, — каже Микола Кацал, 67 років, художній керівник капели.

Співробітниця та подруга Лесі Тетяна Сливинська згадує, що саме та навчила її, як поводитися з вихованцями.

— Казала мені: з хлопцями треба бути чесною, відвертою і толерантною, тоді вони тебе полюблять, — розповідає Тетяна Григорівна.

Попрощатися з Лесею Олексіївною прийшли навіть ті учні, які вже давно не співають у хорі. Учительку вони називають другою мамою.

— Вона завжди усміхалась. А якщо когось і сварила, то образитись на це було неможливо, — згадує учень хормейстера 31-річний Ярема Кордуба. — На гастролях Леся Олексіївна нам була і мамою, і кухарем, і лікарем.

Леся Чайківська не мала власної сім"ї. Жила з батьками. Поховали її на Голосківському цвинтарі у Львові. Вихованці хочуть поставити на могилі вчительки пам"ятник.

Зараз ви читаєте новину «Леся Чайківська 31 рік учила дітей співати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути