четвер, 19 червня 2008 07:09

Костянтина Корнякта увічнять на двох меморіальних таблицях

Конкурс на найкращий проект меморіальних дощок львівському меценату ХVІ ст. Костянтинові Корнякту оголосив благодійний фонд "Парфенон". Таблиці встановлять на вежі Успенської церкви, яку також називають вежею Корнякта, та його будинку на площі Ринок.

— Вежа Корнякта збудована у 1570-му. І лише через десять років, у 1580-му, він побудував свій будинок. Тобто духовне для цього чоловіка було вищим особистих інтересів, — каже головний художник Львова Володимир Сколоздра, 55 років.

— Мета фонду "Парфенон" — підтримувати грецьку культуру Львова, — пояснює ініціатор конкурсу Володимир Креховецький, 48 років. — Корнякт народився на грецькому острові Крит. Та своїми справами удостоївся звання громадянина Львова. А в ті часи його було отримати важче, ніж, скажімо, тепер американське громадянство.

Заявки на конкурс приймають до 1 жовтня. Дві перші премії становлять по тисячі гривень. Відкрити таблиці планують навесні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Костянтина Корнякта увічнять на двох меморіальних таблицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути