четвер, 04 грудня 2008 19:32

Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів

Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів

104 львівські школярі взяли участь у дитячому творчому конкурсі, який щороку проводить міжнародний проект "Юнілівер". В Україні цей захід відбувається вдруге. Цьогоріч у відбірному турі беруть участь учні зі Львова, Києва, Донецька, Харкова й Одеси. Три найкращі роботи з України наступного року виставлять у лондонській галереї "Тейт Модерн".

— Минулого року з 19 робіт, які ми відібрали для публікації на нашому сайті, понад третина були зі Львова, — розповідає представник організаторів конкурсу Тетяна Тріщук. — На відміну від інших міст, львів"яни більше малюють фарбами. Були дві глиняні роботи, а також виготовлені у техніці макраме і з бісеру. Усі конкурсні роботи відвезли до Києва. Там їх оцінить журі, до якого увійшли видавець Іван Малкович і художниця Оксана Мась.

Львівський відбірний тур тривав у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини.

— Діти працювали шість годин, — каже Тетяна. — Перед цим директор Центру творчості пояснив їм тему конкурсного завдання — "Простір і місце".

Хтось із школярів зобразив коней, які гуляють по хмарах. На іншому малюнку — сонце, промені якого мають вигляд вагонів потяга. Імена авторів малюнків не розголошують до оприлюднення результатів.

Конкурс дитячих художніх робіт проекту "Юнілівер" проводять із 2001 року. У ньому беруть участь школярі із 48 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути