понеділок, 20 серпня 2007 07:03

Екскурсії на трамваї організовують безплатно

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Львів’янин В’ячеслав Ярмолович розповідає про історію костелу святої Єлизавети в екскурсійному трамваї. Пасажири часто не вірять, що екскурсія безплатна
Львів’янин В’ячеслав Ярмолович розповідає про історію костелу святої Єлизавети в екскурсійному трамваї. Пасажири часто не вірять, що екскурсія безплатна

Вихідними Львовом ходить безплатний екскурсійний трамвай, організований "Львівською пивоварнею". Він вирушає о 10.00 і 12.00.

Суботнього ранку на зупинці Залізничний вокзал юрбиться кілька десятків людей.

О 12.05 до зупинки під"їжджає трамвай-"гармошка" зеленого кольору. Водій виходить на вулицю і протирає фари. Люди поспіхом складають парасолі і заходять до салону. Екскурсовод В"ячеслав Ярмолович, 27 років, стає у проході кабіни водія, бере мікрофон і звертається до пасажирів.

— Гостям одразу хочу сказати, аби не переживали, що зараз дощить. Дощ — візитівка нашого міста, — каже він.

В"ячеслав показує костел святої Єлизавети, повз який проїжджає трамвай. Каже, храм стоїть на межі Європейського вододілу.

— У нас жартують, що під час дощу з однієї частини даху костелу вода капає в Чорне море, а з іншої — в Балтійське, — додає В"ячеслав.

Трамвай спочатку їде за маршрутом "дев"ятки". На вулиці Франка повертає на Личаківську, як "сімка". На кінцевій зупинці "двійки" розвертається та їде на площу Ринок. Гід каже, у викрутасах центром міста основна перевага трамвайної екскурсії, адже автотранспорт в історичну частину не пускають. Годинна поїздка завершується там, де й починалася — на вокзалі.

— Маршрут планували цікавіший, — каже В"ячеслав. — Ми мали їхати повз собор святого Юра й оглядати військові поховання Личаківського цвинтаря. Але зараз це неможливо, бо вулиці Городоцька та Мечникова на ремонті.

Каже, люди не вірять, що екскурсія безплатна.

— Думають, на виході з них вимагатимуть по п"ять гривень, — додає екскурсовод.

У місті будь-хто може взяти трамвай на прокат. Для цього достатньо подати заяву на ім"я директора "Львівелектротрансу" Олега Білокурого.

— Маршрут ми чітко узгоджуємо із замовником, — каже Олег Білокурий, 53 роки, директор "Львівелектротрансу". — Він чітко має вказати адресу, звідки відправлятиметься трамвай, час прибуття та від"їзд із зупинок, їх тривалість. У нас було кілька туристичних груп із інших міст. Вони проїхалися трамваєм від Головного залізничного вокзалу до площі Ринок і назад.

Година оренди трамвая коштує 300–400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Екскурсії на трамваї організовують безплатно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути