середа, 09 липня 2008 07:13

Двоє дітей постраждали від гадюк

Минулого тижня до Львівської обласної дитячої лікарні з укусами гадюк потрапили 7-річна Руслана Куртяник із села Риків Сколівського району та 10-річний Назарій Ямборко із Грушева на Яворівщині.

Протягом дня подружжя Ямборків у полі обробляли картоплю. Сина взяли із собою. Під вечір поїхали на озеро, на березі відпочивали.

— Вже зібралися додому, чекали Назарчика, — розповідає 43-річна Леся Смолин, сусідка Ямборків. — Хлопчик босоніж бігав, попри кущі. Навіть не зчувся, як гадюка вкусила.

У Назарія розпухла та посиніла нога. На п"яті батьки побачили дві червоних цяточки від укусу. Ямборки приїхали машиною, тому одразу відвезли сина до Немирівської лікарні. Звідти транспортували до Львова.

Руслану гадюка вкусила за мізинець лівої руки. Дівчинка гралася біля хати на подвір"ї. Не помітила змії, що принишкла у траві. Зі Сколівської райлікарні дитину реаномобілем перевезли до обласної лікарні.

— Її стан усе погіршувався, наростала інтоксикація, — каже 27-річний Павло Бодак, реаніматолог Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні. — Дві доби лікарі боролися за життя дівчинки.

Нині пацієнтів перевели до педіатричного відділення. Медики хвилюються, після укусів гадюк можна захворіти на токсичну пневмонію.

— При таких укусах рану варто обкласти холодом. І одразу звертатися до лікарів, — радить Бодак. — Не треба відсмоктувати отруту. Ці методи — недієві.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей постраждали від гадюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути