четвер, 02 жовтня 2008 07:01

Дошкільнята отруїлися молоком

19 дітей із міста Скалат Підволочиського району Тернопільщини шпиталізували з кишковою інфекцією протягом 27-28 вересня. Усі хворі ходили в дитсадок "Ромашка".

Після перших трьох скарг районна санстанція зупинила роботу закладу. Медики та санепідеміологи обстежили всіх 153-х вихованців і персонал. Приміщення дитсадка та домівки хворих дітей дезінфікували.

У понеділок медики встановили діагноз — дизентерія Зорге. Санепідемстанція з"ясовує причини харчового отруєння. Припускають, діти захворіли через неякісне молоко.

— Ми перевіряємо всі садочки. Працівники деяких із них неякісно виконують свої обов"язки, — каже голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки. — Ці заклади перебувають на балансі міських і сільських рад. Замість того щоб замовляти молоко у спеціалізованих установах, які мають усі сертифікати якості, керівництво "Ромашки" купувало його в працівниці  міськвиконкому. Як там ішла оплата — ми ще не розібралися. Але саме через це неякісне молоко захворіли діти. Ми вже поставили питання про звільнення з роботи директора дитсадка.

Справою про групове захворювання дітей у Скалаті зайнялася районна прокуратура. Нині стан здоров"я дітей задовільний.

Зараз ви читаєте новину «Дошкільнята отруїлися молоком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути