четвер, 14 серпня 2008 07:07

Дамбу в Довгому зміцнювали дві доби

Село Довге Тисменицького району Івано-Франківської області від води врятували селяни. Дамбу, збудовану 1969 року після останньої великої повені на Прикарпатті, мало не прорвало.

За день до цього люди привезли 80 машин гравію та піску, щоби зміцнювати берег Дністра. Це зменшило наплив води. Затопило 44 господарства.

— Вода прибула миттєво й сягала критичної точки, — розповідає сільський голова Довгого Володимир Левицький, 50 років. — 24 липня я покликав на допомогу всіх водіїв та трактористів.

Михайло Кашалаба, Василь Лобур, Михайло та Григорій Вінтоняк КамАЗами возили землю.

Берег підняли на 0,2 м. Насип зробили вздовж 200 м, до вул. Зарічної. Із того боку, де зміцнили берег, підтопило 7 дворів.

— Гравій брали із кар"єру в селі, — каже підприємець 45-річний Іван Макар. Чоловік надав машини та пальне. — Шофери працювали дружньо, рятуючи село.

У Довгому люди вирощують на продаж картоплю, капусту, огірки, помідори. Овочами забезпечують Івано-Франківськ та Тисменицю.

Зараз ви читаєте новину «Дамбу в Довгому зміцнювали дві доби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути