Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2007 07:03

"Четвер" повернувся до Франківська

Минулої середи у Львові презентували 27-й випуск літературного журналу "Четвер". Напередодні видання представили в Івано-Франківську.

— Презентація вийшла доволі гламурною, — каже головний редактор журналу Юрко Іздрик, 44 роки. — Я чи не єдиний був у джинсах. Решта вбралися у костюми, фраки. Це все тому, що випуск вперше проспонсорували. Переїзд до Івано-Франківська пов"язаний із тим, що ми змінили видавництво. Тепер часопис друкуватиме "Лілея-НВ", а не львівська "Кальварія".

Кошти на видання часопису виділила фундація "Цинамоновий хрущ". Авторами числа стали письменники, прем"єрні публікації яких вийшли саме на сторінках "Четверга": Сергій Жадан, Любко Дереш, Світлана Пиркало, Ірена Карпа. Уперше дописувачам часопису виплатили гонорари.

— Бабло перемогло зло, — коментує письменник Володими Єшкілєв, 42 роки. — Суму гонорарів не скажу — це комерційна таємниця. Вони непристойно великі.

Юрко Іздрик почав видавати часопис "Четвер" 1990 року. Журнал виходив нерегулярно. Тепер його хочуть випускати щокварталу.

Зараз ви читаєте новину «"Четвер" повернувся до Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути