Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 18:25

Безпритульних не виганяють із залів очікування

Із настанням морозів на головному залізничному вокзалі у Львові значно побільшало пасажирів. Люди заходять у зали очікування, аби погрітися. У понеділок о 18.00 на вулиці -22°С.

— Нету, где яблоку упасть. Давай возле окна станем, — говорить Лідія, 32 роки, до доньки 7-річної Аліни. Вони чекають потяг "Львів-Київ" у безкоштовному залі очікування. Тут тепло, працює телевізор. Усі сидячі місця зайняті.

На вхідних дверях зали напис: "Вхід для пасажирів із залізничними квитками". Заходить брудний чоловік у лахміттях. Біля вікна звільняється місце. Швидко туди сідає. Від нього неприємно пахне. Люди із сусідніх крісел піднімаються. Між рядами ходять працівники транспортної міліції. Бездомного не чіпають.

— Тепер безхатченків на вокзалі значно поменшало. Для них у містах поставили палатки, створили притулки. Якщо бачимо, що якісь бомжі вирішили заночувати, просимо покинути залу очікування. Вони, як правило, сідають у будь-яку нічну електричку та їздять туди-назад, — розповідає працівник лінійного відділу на станції "Львів" Сергій, 25 років.

— Є в нас тут один постійний пасажир, — підходить напарник 25-річний Богдан.Такий старенький дідусь. Каже, що йому на вокзалі краще спиться, ніж удома. Він від родичів терпить — вони його періодично виганяють. Бомж — не бомж, а голови нема де притулити.

У туалеті — і то півтори гривні треба заплатити, хоча всюди по гривні

На вокзалі є три буфети. Ціни значно вищі, ніж у місті. Яблука — по 10 грн, апельсини та мандарини — по 22 грн/кг.

— За тепло треба платити, — усміхається 65-річна Катерина Віслова. Жінка чекає на приміську маршрутку "Львів–Комарно". Вона відправляється з восьмої автостанції поряд із терміналом. — До відправлення залишилося півгодини. На вулиці холодно, думаю зайду, хоч ноги зігрію. Заходжу в один зал, а до мене працівниця каже: одна година перебування — 3 гривні. Я ж вивіски "Зал очікування підвищеного комфорту" не побачила. У туалеті — і то півтори гривні треба заплатити, хоча всюди по гривні. А про ліки, газети, продукти взагалі мовчу. У кав"ярню навіть не заходжу.

У невеликому кафе поряд із тиром людно, до барної стійки годі пройти. Для збереження тепла двері обклали целофаном.

— Зачиняйте двері! — гукає до відвідувачів офіціант. — Через холод від клієнтів відбою нема. Тільки в нас можна по-людськи зігрітися.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних не виганяють із залів очікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути