понеділок, 25 червня 2007 07:06

Як Віталій Козловський захищав диплом журналіста (РЕПОРТАЖ)

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Віталій Козловський разом зі своєю одногрупницею Ольгою Хуторянець чекають на результати захисту дипломних робіт у Львівському національному університеті імені Івана Франка
Віталій Козловський разом зі своєю одногрупницею Ольгою Хуторянець чекають на результати захисту дипломних робіт у Львівському національному університеті імені Івана Франка

22-річний співак Віталій Козловський захищав дипломну роботу 19 червня в 303-й аудиторії факультету журналістики Львівського університету ім. І. Франка.

Віталій прийшов близько десятої, сів за другу парту. За 15 хв. з"явилася його подруга, фіналістка "Шансу" Олена Корнєєва.

— Підтримуватиму його всіма руками й ногами, — розповідає дівчина. — Сидітиму тут, доки "тато" не захиститься. Ми так одне одного називаємо: його — "тато", мене — "мама".

В аудиторії спекотно. Козловський обмахується кількома аркушами паперу із текстом виступу.

— Я тут усе собі записав, — говорить він. — Дай Бог, щоби дали прочитати.

О першій Козловський іде до трибуни сценічною ходою. Корнєєва фотографує. Тема диплома: "Робота журналіста в інформаційному суспільстві".

— Ви кажете, що інформація має бути безплатною. Вона ж і так не платна? — зауважує голова комісії Ігор Бачун із агентства "Укрінформ".

— Я говорю із власного досвіду, — парирує співак. — Якось мені подзвонили з журналу й сказали, що розмістять моє фото на обкладинці за чотири тисячі доларів. Я відмовився.

Після запитання, що таке інформаційне суспільство та які його критерії, Козловський на хвилину замовкає.

— Отут у вас на 38-й сторінці є вислів про те, що космополітична, як і всяка технічна культура, надумана. Як це? — допитується професор кафедри зарубіжної преси Йосип Лось.

— У прямому розумінні, — відповідає Віталій.

Аудиторія вибухає реготом.

— Масова культура — це масова культура, — силкується пояснювати співак.

Рецензент роботи Наталія Темех на захист не прийшла. Замість неї висновок зачитував асистент: "Дослідження має практично-прикладний характер. Пропоную оцінку "відмінно".

Козловський знову виходить за трибуну:

— Іноді виникають усілякі події, трагедії, про які мають знати всі. Тому серіал чи програму перебивають спецвипуском новин.

Після захисту співак іде до деканату.

— Ну що, Віталіку, тебе ще не добили? — тисне йому руку доцент Анатолій Капелюшний.

Козловський сідає на лавку на балконі. Поряд банка з-під кави, повна недопалків.

— Над темою працював десь місяць, — каже він. — Допомагало багато людей: шукали інформацію, а я дописував власні судження. І чого викладачі за слова вчепилися? Вирвали з контексту якісь фрази, які я пояснити не зміг.

Захист диплома Козловському наснився:

— Тато ввечері пожартував: прийдеш — а там усе в папараці. То я вночі сон бачив: виходжу до трибуни, а всі виймають відеокамери. Подумав: і тут немає особистого життя! А зранку поснідав стейком із овочевим салатом. Було трохи незвично говорити по-науковому — то ж не співати.

Роботу Віталія Козловського оцінили на "добре". На оголошення результатів співак не встиг.

Зараз ви читаєте новину «Як Віталій Козловський захищав диплом журналіста (РЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути