У суботу житель села Шубранець Заставнівського району Буковини Володимир Калагуряка, 40 років, запросив гостей на святкування дня народження сина. З"їхалися 23 родичів і друзів.
Господарі приготували страви, продукти закуповували в місцевих крамницях.
20 липня четверо дітей поскаржилися на біль у животі, блювали, проносили. У них підвищилася температура тіла. Хворих на добу поклали до реанімації обласного дитячого шпиталю, потім перевели до відділення кишкових інфекцій.
Увечері в неділю до обласної клінічної лікарні звернулися сім дорослих з такими ж симптомами. Ще двоє — днем пізніше.
— Пацієнти поступили із середнім станом важкості. У них гостре кишкове захворювання з підозрою на сальмонельоз, — розповідає заступник головного лікаря обласної лікарні Ольга Снігуряк.
Потерпілі припускають, що отруїлися рибою чи копченими курячими стегенцями — ці страви куштували всі. Санітарно-епідеміологічна станція висновків поки що не надала.
Це перше масове харчове отруєння в Чернівецькій області за останні кілька років.
Коментарі