пʼятниця, 09 грудня 2011 20:54

Американці в Україні бояться голосно сміятися і купувати м'ясо
5

Фото: Фото: Ігор Хомич

Американці дуже голосно сміються у громадських місцях. В Україні це вважається неввічливо.

"Ми, американці, дуже голосно сміємось у громадських місцях. В Україні це часом складно робити. Це вважається неввічливо, - розповідає американець 24-річний Майкл Еаргуд із Пеннсільванії. Він два роки викладає англійську мову в Україні. - Я звик, коли їду в автобусі, слухати в навушниках музику і не критися зі своїм сміхом. Але, бачу, люди на мене скоса дивляться. Мабуть, вважають пришелепуватим, коли я блаженно усміхаюся чи регочу. Тому намагаюся себе стримувати".

За словами Майкла, для нього завжди стрес — виїздити на природу з друзями-українцями.

"Щоб покататися на лижах пару годин, ми мусимо по 5 годин труситися туди й назад в автобусі. Забагато руху для такої мети. А я хочу релаксу. В Америці якщо ми їдемо до озера, то зупиняємося біля першого ліпшого озера і відпочиваємо. А українці три години об'їжджатимуть кілька озер в пошуках найкращого. Це мене завжди нервує. Мабуть, у нас різні уявлення про відпочинок. Я помітив одну річ. Якщо в Україні збираються гуртом кілька людей, вони неодмінно шукають, у що б пограти, чим би спільно активно зайнятися. У вас азарт – бігати за м'ячем. А американці люблять просто балакати. Це як медитація у спілкуванні. А ви у ваших іграх ніби хочете відволіктися одне від одного, заповнити чимось простір між собою", - поділився спостереженнями американський гість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці запустили ракету, яка знайде життя на Марсі

Найбільш неприємною реалією в Україні для Майкла стали м'ясні відділи на базарах.

"М'ясо в американських супермаркетах інтелігентно розфасоване і приліплено цінничком. А тут – як у середньовіччі. Заходиш купити м'яса, і бачиш весь цей процес, як нарізають тушу, важать тобі. Скрізь відрізані свинячі голови, вуха й копита. Мої батьки були шоковані, коли я їм показав ті знімки. Мабуть, це найкращий стимул до вегетаріантства", - вважає американець.

На думку Майкла, в Україні американцям бракує єдиної страви — горіхового масла.

"Батьки надіслали мені горіхове масло, шоколадні цукерки з горіховим маслом всередині, і пиріжки з начинкою з горіхового масла. Ми, американці, його дуже любимо. А ще надіслали коробку сухих сніданків - рисові пластівці з корицею. А я, напевно, повезу додому гречку. Дуже мені подобається. У нас вона в дефіциті, продається тільки в спеціалізованих магазинах по 7 доларів за півкілограма. Ще накупив пакетиків з приправою до шашлика. У нас в таких приправах спеції інші. Робитиму друзям шашлики по-українськи", - зазначив Майкл.

Зараз ви читаєте новину «Американці в Україні бояться голосно сміятися і купувати м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути