субота, 13 жовтня 2012 12:53

За вихід на подіум столичні моделі отримують по $100
14

Фото: ФОТО: Наталія Чубенко

10 жовтня у столичному Мистецькому Арсеналі стартував 31-й Тиждень моди. Відкрив його показ колекції "Весна-літо 2013" дизайнера Лілії Пустовіт.

Кореспонденти Gazeta.ua пробралися за лаштунки, щоб довідатися, як готують моделей для показу група візажистів, стилістів і перукарів.

У гримерці - запахи лаку для волосся та солодких парфумів. У три ряди стоїть 16 дзеркал, столиків і крісел. На одному зі столів перед дзеркалом чотири пудрениці, ваза з блиском, тушшю і кілька палітрів з тінями для професійного візажу.

"Девушки, разбейтесь по парам и занимайте места возле зеркала. Одной делают прическу, другой - макияж. На каждую по 15 минут. Давайте скорее. К показу - час и 10 минут", - кричить перукар Олександр.

На одну з дівчат — брюнетку Ірину - перукар накидає чорну накидку-фартух. Зачісують волосся назад, збирає у хвіст. Два пасма виймає і закладає за вуха. Гримує обличчя білою пудрою, темно-рожевою - виділяє скули. Яскравим рожевим блиском наводять губи. Худорлявій дівчині з широкими скулами начісують волосся. На планшеті Apple вона у Twitter пише: "За час выхожу на подиум. Буду модная и красивая. Завтра выставлю новые фотки".

"Шнелє-шнелє", - гукає білява жінка за сорок. Вона допомагає дівчатам одягатися. Наряди висять на вішалках. На кожному бірки з прізвищами моделей.

Чорнявій моделі підбирає білу туніку і рожеві штани. Дівчина розщібає спортивну кофту. Залишається топлес. Хлопець-фотограф направляє на неї об'єктив. Модель затуляє груди руками, відвертається.

"Не фотографуйте мене. Якщо тато побачить, більше не пустить", - просить дівчина.

Фотографа охоронець виводить у зал. Вхід до гримерки охороняє ще двоє чоловіків у чорних костюмах.

Після 15 хв. показу нової колекції дівчата перевдягаються, дехто витирає яскравий макіяж біля дзеркала. Киянка Людмила чекає подругу.

"Робота моделі всім здається легкою, але це собаче життя, - каже дівчина. - Я вже своє відпрацювала. Мені скоро 32 стукне. Я до 30 працювала моделлю, хоча більшість йде з подіуму на пенсію у 25. Шкіра від косметики втрачає пружність, стає дряхлою. Волосся від постійного начісування і лаків січеться і вилітає. Добре, коли перуки чіпляють і начісують, бо свого шкода дуже".

За словами дівчини, в Україні моделі навряд чи вдасться заробити $1 тис. за місяць — 8 тис. грн.

"Під час Тижнів моди дівчата заробляють по 100 доларів за один вихід на подіум. Але кличуть сюди не всіх, а найкращих, або дівчат з модельних агентств, з власниками яких дружить або співпрацює дизайнер. Кмітливіші і пробивні стараються поїхати на роботу за кордон. Треба мати хороші параметри і ріст, класне портфоліо. Добре, як є свій агент, який домовляється за зйомки і шукає найкращі пропозиції. Більшості доводиться оббігати пороги модних домів і рекламних агентств самотужки, стояти в черзі, проходити кастинг. Заробити можна 5 тисяч доларів на місяць, якщо зніматися щодня і працювати у якомусь з європейських міст. В Китаї та Японії платять трохи менше. Але наші дівчата там дуже затребувані".

Зараз ви читаєте новину «За вихід на подіум столичні моделі отримують по $100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути