Ексклюзиви
пʼятниця, 22 жовтня 2010 10:01

За ДТП на переїздах забиратимуть права і саджатимуть до в'язниці

За ДТП на переїздах забиратимуть права і саджатимуть до в'язниці

Міністерство транспорту і зв'язку України ініціювало кримінальну відповідальність за порушення правил проїзду залізничних переїздів.

Про це заявив міністр транспорту Костянтин Єфименко.

"До 20 грудня цього року будуть прийняті зміни до законодавства про адміністративні правопорушення, де за порушення правил переїзду позбавлятимуть права керування транспортним засобом на п'ять років. При повторному порушенні - довічне позбавлення водійських прав", - зазначив Єфименко.

При цьому, за словами міністра, "якщо таке порушення призвело до втрати життя і здоров'я громадян - кримінальна відповідальність за такі порушення".

Крім того, він повідомив, що ухвалене рішення про перевірку всіх залізничних переїздів.

"Ми приймаємо державну цільову програму про закриття переїздів. Ми встановлюватимемо шляхопроводи, робитимемо тунелі, змінюватимемо рух автомобільних доріг, аби вони не проходили через залізничні переїзди, закриватимемо ці переїзди. Така програма буде розроблена на 10 років", - сказав Єфіменко.

Він зазначив, що для реалізації програми буде передбачено три джерела фінансування: держава (де буде визначена сума, яка необхідна на кожен рік), місцеві бюджети і кошти "Укрзалізниці".

Нагадаємо, 12 жовтня в Марганці Дніпропетровської області на залізничному переїзді пасажирський автобус зіткнувся з потягом. В результаті аварії загинуло 45 людей. Президент Віктор Янукович доручив правоохоронним органам провести ретельне розслідування ДТП.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «За ДТП на переїздах забиратимуть права і саджатимуть до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути