неділя, 13 червня 2010 13:51

10 людей отруїлися на поминальному обіді

10 людей отруїлися на поминальному обіді
До інфекційного відділення Кельменецької районної лікарні у Чернівецькій області 12 червня госпіталізували 10 людей. У них виявили ознаки харчового отруєння. Всі вони були на поминальному обіді 11 червня у селі Михайлівка цього ж району. Їли страви домашнього приготування. Лише двоє осіб не отруїлися. Про це повідомляють у Міністерстві з надзвичайних ситуацій.

Станом на 7 годину 13 червня у госпіталізованих задовільний стан. Фахівці районної санепідеміологічної станції проводять санітарно-гігієнічні та протиепідеміологічні заходи на місці, де був обід.

Причину захворювання встановлюють.

Як писала раніше Gazeta.ua, 7 червня до Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні потрапили 17 польських дітей-туристів із міста В"ядов. Вони відпочивали в садибі "Синевир" у селі Черганівка Косівського району.

"Були в нас три дні, а в неділю своїм автобусом поїхали в Кам"янець-Подільський, - розказав власник садиби "Синевир" Михайло Данилюк. – Там десь в піцерію зайшли перекусити. Взяли 25 піц, а по дорозі назад ще черешень купили в людей. Вже ввечері до нас прийшла їхня вихователька і сказала, що у двох їхніх животи болять".

На ранок захворіла і решта 15 дітей. У всіх були схожі симптоми: болів живіт, почалась діарея, підвищилась температура.

"Не можна однозначно сказати, що стало причиною отруєння. Діти, їдучи на екскурсію, вживали їжу, привезену з собою ще з Польщі. На вулиці жарко, зрозуміло, що ті продукти були вже не свіжі. Крім того, їли черешні немиті, а ще купляли в магазині всякі чіпси і сухарики, - зазначила завідувач дитячим відділенням Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Світлана Ігнатовська. – Діти поступили до нас не у важкому стані. Вже наступного дня поляки попросилися на виписку. У них закінчувалося право перебування в Україні".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «10 людей отруїлися на поминальному обіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути