пʼятниця, 24 травня 2024 21:34

У Сумському ТЦК відреагували на відео, де люди у військовій формі насильно витягують чоловіка з автомобіля

У Сумському ТЦК відреагували на відео, де люди у військовій формі насильно витягують чоловіка з автомобіля
У Сумському ТЦК відреагували на відео, де люди у військовій формі насильно витягують чоловіка з автомобіля. Фото: скріншот

У мережі поширили відео, на якому поліціянти разом із людьми у військовій формі силоміць витягують чоловіка, що сидить за кермом автівки.

Сумський територіальний центр комплектування пояснив, що чоловікові не вручали повістку і що він був п'яним. Про це йдеться в офіційній заяві Сумського обласного ТЦК та СП.

Там розповіли, що події, відображені на відео, не пов'язані із заходами оповіщення. Водночас заголовок "полювання на ухилянтів у Сумах", яким підписали відео в мережі, не відповідає дійсності та був використаний "заради хайпу, щоб учергове дискредитувати військовослужбовців ТЦК".

Як стверджують у військкоматі, до патрульних поліціянтів звернулися небайдужі громадяни та повідомили про водія автівки, який, імовірно, їхав за кермом п'яним. Згодом правоохоронці виявили вказану машину, а коли підійшли до неї - чоловік почав рух.

На вимогу поліціянтів він відмовився зупинятися, але через кілька сотень метрів його зрештою зупинили. Потім він не захотів виходити з автівки та пройти огляд на стан сп'яніння, намагаючись зачинитися в авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого поліцейські примусово доправлятимуть до ТЦК - Вигівський пояснив

Військовослужбовці ТЦК вирішили допомогти поліціянтам і силоміць дістали його з автівки. Як кажуть у військкоматі, 40-річний чоловік дійсно мав ознаки сп'яніння, але проходити огляд на місці зупинки та в лікарні він категорично відмовився.

Тим часом командування Сумського ТЦК ініціювало службове розслідування, під час якого нададуть оцінку діям своїх військовослужбовців.

У патрульній поліції Сумської області також прокоментували інцидент, заявивши, що відео "не дає можливості суспільству побачити обʼєктивну картину про ситуацію та створює підґрунтя для маніпуляцій".

На Закарпатті в одному з ТЦК 23 травня раптово помер військовозобов'язаний, у якого різко погіршилося самопочуття.

За висновком військово-лікарської комісії, він був придатним до служби. Про це йдеться в офіційній заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП.

Там зазначили, що за цим фактом призначено службову перевірку.

Зараз ви читаєте новину «У Сумському ТЦК відреагували на відео, де люди у військовій формі насильно витягують чоловіка з автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути