субота, 21 січня 2023 03:25

Чому смартфон почав повільно заряджатися: перелік причин та їх вирішення

Чому смартфон почав повільно заряджатися: перелік причин та їх вирішення
Причин того, що гаджет став довго заряджатися, може бути безліч. І це не завжди залежить від зносу акумулятора. Фото: pinterest

Якщо ви стали помічати, що смартфон став заряджатися набагато повільніше, не поспішайте купляти нову батарею.

Причин того, що гаджет став довго заряджатися, може бути безліч. І це не завжди залежить від зносу акумулятора. Gazeta.ua розгляне найпоширеніші з них і допоможе вирішити причину "довгої зарядки".

Так, найочевидніша причина – це природне старіння акумулятора. Сучасні літій-іонні батареї розраховані на певну кількість перезаряджень. У середньому акумулятора вистачає на 3-4 роки.

Це природньо, що з часом він швидше розряджатиметься і повільніше заряджатиметься. Але якщо телефон практично новий, то річ в іншому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути відключення смартфону на морозі: прості та корисні поради

Забруднення штекера або роз'єму

Накопичення сміття і окислювальні з часом металеві елементи, призводять до збільшення опору. Чим більше опір – тим менше сила струму.

У цьому разі необхідно обережно прочистити контакти і роз'єми за допомогою зубної щітки. Якщо причина проблем з зарядкою була саме в цьому, то напруга заряду зросте і час підзарядки зменшиться.

Блок живлення не видає необхідної потужності

Для початку давайте розглянемо ситуацію. Якщо акумулятор смартфона має ємність 2000 мА*год, а "рідний" зарядний пристрій подає струм силою 1000 мА*год, то телефон зарядиться з нуля до ста відсотків за дві години.

Але якщо блок живлення не оригінальний або ж оригінальний, але "підсівший", то він буде видавати менше струму. Це в свою чергу призведе до збільшення часу підзарядки. Те ж саме відбудеться, якщо заряджати від комп'ютера чи ноутбука через порт USB: в цьому випадку величина струму буде досягати 500 мА.

Пошкоджений кабель

Ще однією частою причиною, чому смартфон повільно заряджається, може бути проблема з кабелем. Є ймовірність того, що обірвалися дроти. Щоб перевірити, чи дійсно проблема саме в кабелі, достатньо лише один раз підключити кабель від іншого пристрою. Якщо після цього рівень заряду на екрані мобільного телефону відобразився цифрою 100%, то в цьому випадку потрібно сміливо змінювати старий кабель.

"Нерідний" зарядний пристрій

Зовнішня схожість різних зарядних пристроїв не означає, що вони будуть мати однакові технічні характеристики. Для зарядки сучасних телефонів необхідно використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої, які за своїми характеристиками мають відповідну потужність саме для вашої моделі смартфону, інакше на вас чекає зниження швидкості зарядки.

Додатки та оновлення

Часто причиною повільної зарядки телефону може бути функціонування та автоматичне оновлення деяких програм та додатків. У цьому випадку буде достатньо прибрати функцію автоматичного оновлення в налаштуваннях телефону або вимкнути непотрібні програми.

Якщо ж всі попередні способи не допомогли і смартфон продовжує повільно заряджатися, то віднесіть його до сервісного центру. Швидше за все справа в батареї, перевірити та замінити яку можуть виключно фахівці.

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Особливо це стосується сітки мікрофона та динаміка. Забруднення не тільки псує зовнішній вигляд гаджету, а й знижує якість зв'язку під час розмови.

Якщо сітка динаміка забилася частинками пилу та бруду, то насамперед варто її почистити. Для цього можна віддати мобільний телефон у спеціалізований сервісний центр, де майстри швидко та якісно виконають цю роботу.

Але можна цілком добре впоратися із чищенням динаміка самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Чому смартфон почав повільно заряджатися: перелік причин та їх вирішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути