четвер, 01 грудня 2022 04:30

Як правильно почистити динамік смартфона в домашніх умовах за кілька хвилин: топ-5 порад

Як правильно почистити динамік смартфона в домашніх умовах за кілька хвилин: топ-5 порад
Можна цілком добре впоратися із чищенням динаміка самостійно. Для цього навіть не потрібно розбирати мобільний апарат. Фото: ichip

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Особливо це стосується сітки мікрофона та динаміка. Забруднення не тільки псує зовнішній вигляд гаджету, а й знижує якість зв'язку під час розмови.

Якщо сітка динаміка забилася частинками пилу та бруду, то насамперед варто її почистити. Для цього можна віддати мобільний телефон у спеціалізований сервісний центр, де майстри швидко та якісно виконають цю роботу.

Але можна цілком добре впоратися із чищенням динаміка самостійно. Для цього навіть не потрібно розбирати мобільний апарат.

Поговоримо про те, як почистити динамік смартфона підручними засобами.

Зубна щітка

Почнемо з сухого чищення, яке доступне будь-якому власнику телефона. Вам знадобиться стара зубна щітка, яка дозволить дістатися до поглибленого гнізда динаміка.

Намагайтеся не зачіпати пластиком екран і корпус телефону, щоб випадково не нанести подряпини. Для цієї процедури найкраще підійде невелика щітка із загостреним ворсом.

У жодному разі не можна мочити зубну щітку перед процедурою очищення або під час роботи. За допомогою тонких кінчиків щетини ви ризикуєте занести невеликі краплі рідини усередину корпусу.

Підвищеному ризику схильні смартфони без захисту від вологи.

Малярський скотч

У магазинах продають спеціальні липкі маси, які допомагають видаляти бруд із динаміків телефону, клавіатур та багатьох інших предметів.

Невеликий шматочок липкої маси притуляють до динаміка, після чого відбувається видалення сміття та пилу. Як альтернативний варіант можна використовувати малярський скотч.

Він, на відміну від звичайного, дозволить не залишити слідів на поверхні телефону. Просто оберніть його навколо вказівного пальця і прикладайте до динаміків. Тиснути не обов'язково – невелике забруднення легко пристане до скотчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи слід ігнорувати повідомлення про оновлення для мобільних програм у смартфоні

Липка жуйка

Усунути проблему може і липка жуйка. Для цього необхідно взяти звичайну жувальну гумку, розжувати її до м'якого стану і щоб вона перестала бути солодкою.

Потім її необхідно докласти до отвору динаміка, після чого жувальна гумка забере на себе все сміття. За потреби можна використовувати кілька жуйок.

Пензлик

Очистити динамік від пилу та бруду можна за допомогою звичайного пензлика для малювання. Тут є лише один нюанс, потрібно використовувати пензлик із максимально м'якою щетиною.

Акуратно проведіть пензликом по динаміку знизу вгору кілька разів, після цього на сіточку можна трохи подути, щоб видалити пил. Деякі умільці рекомендують попередньо підстригти щетину пензлика. Це пояснюється тим, що коротка щетина краще видаляє бруд.

Зубочистка

Якщо великі динаміки біля зарядного порту забиті чимось липким, то можна спробувати скористатися простою зубочисткою.

Отже, вставте зубочистку в отвір і припиніть рух, як тільки відчуєте упор. Обережними рухами з боку в бік проштовхуйте сміття вниз, поки воно не вийде. Не натискайте занадто сильно, щоб уникнути відколювання зубочистки.

Увага! Гострий предмет теж може пошкодити телефон, як і голка, тому будьте обережні з цим методом.

Що в жодному разі не можна використовувати

– Будь-які рідини. Потрапляючи всередину вода або спирт можуть привести до поломки смартфону, короткого замикання, в кращому випадку – корозії.

– Не використовуйте гострі предмети. Діяти наосліп за допомогою голки або шпильки дуже небезпечно: можна пошкодити чутливі компоненти динаміка або подряпати його.

– У мережі пропонують доволі легкий спосіб, використовувати балончик стиснутого повітря. Він не зашкодить гаджету, але може загнати пил ще глибше.

– Ну і звісно не використовуйте побутову хімію. Її компоненти занадто агресивні для деталей телефону.

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб він прослужив якнайдовше, потрібно правильно експлуатувати смартфон.

Gazeta.ua розповідає про основні помилки користувачів, які вбивають батарею смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно почистити динамік смартфона в домашніх умовах за кілька хвилин: топ-5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути