середа, 09 червня 2010 08:03

Тризуб могла пошкодити блискавка

Туристи розповідають, що на горі Говерла в Карпатах розтрощили кам"яний тризуб — символ державного гербу. Про це знали ще місяць тому, але інформація в пресу потрапила нещодавно.

— Про пошкодження ми дізналися з Інтернету, — каже начальник Рахівського райвідділу міліції Закарпатської області Ярослав Тулайдан, 56 років. — На Говерлу підніметься слідчо-оперативна група, перевірять, що там. Задокументують факт. Коли повернеться в Рахів, розслідуватимемо справу.

Очевидці розказують, у тризуба відламана одна сторона, трохи пошкоджена інша. Міліціонери роблять кілька припущень: пам"ятник зіпсували навмисне, у тризуб влучила блискавка, камінь тріснув через перепади температури.

Скульптурну композицію у вигляді тризуба встановили позаторік. У церемонії брав участь екс-президент Віктор Ющенко. Попередній тризуб на Говерлі 2007-го розбили невідомі. Відповідальність на себе взяла російська екстремістська організація Євразійський союз молоді.

Зараз ви читаєте новину «Тризуб могла пошкодити блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути