пʼятниця, 25 грудня 2009 16:59

Власники "сірих" телефонів отримають SMS від операторів

Власники "сірих" телефонів отримають SMS від операторів

З 2 січня 2010 року оператори мобільного зв"язку, слідуючи інформації наданою Українським державним центром радіочастот (УДЦР), почнуть відправку смс-повідомлення абонентам, які використовують "сірі" мобільні телефони. Про це, за наслідками вчорашнього засідання Національної комісії з регулювання зв"язку (НКРЗ), повідомили в секторі взаємодії із ЗМІ і зв"язками з громадськістю.

НКРЗ зобов"язала операторів до 15 січня 2010 року проаналізувати ситуацію і направити в комісію і УДЦР пропозиції про приведення актуальної бази користувачів послуг у відповідність з реальними списками код IMEI в узагальненій базі УДЦР, у зв"язку із значним зростанням об"ємів "сірих" списків на власних мережах операторів мобільного зв"язку

За словами начальника УДЦР Павла Слободанюка, з 16 лютого 2010 року почнеться відключення мобільних телефонів, які потрапили в "чорний список", при цьому sim-карточка залишиться діючою.

Нагадаємо, що НКРЗ для протидії постачанням нелегальних і не призначених для ввезення до України мобільних телефонів 25 березня поточного року створила єдиний реєстр легально ввезених апаратів. А з 5 лютого набула чинності заборона на продаж мобільних пристроїв, IMEI-коди яких відсутні в узагальненій базі даних УДЦР.

Формування узагальненої бази ІМЕІ-кодів мобільних телефонів було завершено 20 жовтня 2009 року. Більше 79 мільйонів код IMEI було внесено до "білого" списку бази даних.

За словами операторів, подати в строк базу абонентських кодів не склало труднощів, проте заявлені терміни останнього етапу (введення системи моніторингу IMEI-кодів) нездійсненні.

Між НКРЗ і операторами була досягнута домовленість про перенесення термінів введення системи перевірки IMEI-кодів. "Астеліт" і "Українські радіосистеми" (УРС; ТМ Beeline) заявили про готовність до кінця цього року реалізувати проект, а МТС і "Київстар" - "не раніше початку, а то і середини наступного".

Кожен мобільний телефон стандарту GSM, має свій унікальний номер - число, що складається з 15 цифр. IMEI (InternationalMobileEquipmentIdentifier) встановлюється на заводі при виготовленні і служить для точної і повної ідентифікації пристрою в мережі GSM.

За матеріалом РБК-Украина
Зараз ви читаєте новину «Власники "сірих" телефонів отримають SMS від операторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути