понеділок, 25 травня 2009 18:02

Північна Корея провела ядерні випробування

Північна Корея провела друге ядерне випробування. Бомба вибухнула у підземній шахті. Російські та японські сейсмологи зафіксували спричинений нею землетрус із магнітудою 4,7.

Випробування проводили за 375 км від столиці Пхеньяна, неподалік міста Кімчхек. У жовтні 2006-го приблизно у цій місцевості корейці підірвали першу атомну бомбу.

"Випробування відбулися на прохання вчених і техніків на захист суверенітету, миру та соціалізму", йдеться в офіційній заяві північнокорейського уряду. "Це є одним із заходів республіки щодо укріплення її сил".

14 квітня цього року Північна Корея вийшла з міжнародних переговорів, метою яких була відмова КНДР від ядерної зброї. За згортання цієї програми країна мала отримати грошову допомогу, нафту та скасування економічного ембарго.

Японія, Південна Корея та США вимагають позачергового скликання Ради Безпеки ООН і запровадження нових санкцій проти КНДР та її лідера Кім Чен Іра.

За оцінками спеціалістів, у країні є достатньо плутонію, аби виробити до восьми ядерних бомб. Однак місцеві вчені ще не навчилися робити мініатюрні снаряди для далекобійних ракет.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея провела ядерні випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути