понеділок, 17 вересня 2007 11:08

Звинуваченого в організації вбивства Політковської видав телефон

У неділю стало відомо про те, що Басманний суд санкціонував на два місяці арешт колишнього голови адміністрації Ачхой-Мартанівського району Чечні Шаміля Бураєва. Генпрокуратура підозрює його в організації вбивства оглядача "Нової газети" Анни Політковської. Знайомі Бураєва впевнені в його невинності.

Шаміля Бураєва бригада слідчого комітету при прокуратурі РФ затримала 12 вересня, коли він пішов на зустріч із своїми друзями на Новий Арбат.

Цього дня Московський гарнізонний військовий суд утретє санкціонував арешт ще одного фігуранта кримінальної справи про вбивство журналістки Анни Політковської - підполковника УФСБ Павла Рягузова. На засіданні суду представник Генпрокуратури вперше повідомив, що саме інкримінується панові Рягузову у справі про вбивство Анни Політковської (попередні арешти, скасовані вищестоящим судом, були пов"язані з іншою справою).

За версією звинувачення, у вересні минулого року, приблизно за місяць до вбивства журналістки, співробітник УФСБ Рягузов, "використовуючи свої службові можливості", довідався її домашню адресу і незаконно передав її Шамілю Бураєву. Сам Бураєв того дня заявив, що дійсно знає чекіста Рягузова, з яким познайомився ще за часи чеченської війни (співробітник столичного УФСБ тривалий час знаходився в Чечні у відрядженні), проте, за його словами, з проханням знайти адресу Політковської він до нього не звертався, пише "Коммерсант".

За інформацією джерел, близьких до слідства, на нього, як і на інших можливих учасників злочину, слідство вийшло за телефонними дзвінками. Павло Рягузов, якого нібито попросили "пробити" журналістку по службовій базі, залишив для слідства слід, оскільки вхід до бази даних не тільки іменний, але й з уведенням відповідного службового пароля. А джерело, для якого він запрошував дані, видали дзвінки - з його мобільника до входу в базу і на нього - після її відвідин.

Зараз ви читаєте новину «Звинуваченого в організації вбивства Політковської видав телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути