пʼятниця, 31 серпня 2007 11:22

Вірогідним убивцям Політковської влаштують очну ставку

Один з обвинувачених категорично заперечує навіть знайомство з кілерами, хоча напевно відомо, що він знайомий із іншим фігурантом цієї справи. Також стало відомо, що брат одного із злочинців арештований у Латвії після замаху на бізнесмена. У "справі Політковської" слідство звужує коло підозрюваних.

Двоє раніше затриманих - приватний охоронець Олексій Бєркін і колишній співробітник міліції Олег Алімов - відпущені з СІЗО. В той же час звинувачення у вбивстві пред"явлене ще одному, п"ятому підозрюваному - Дмитру Грачову.

Джерела, близькі до слідства, повідомили деякі подробиці про останнього з тих, кому пред"явлено звинувачення у зв"язку з вбивством Анни Політковської. Це 28-річний Дмитро Грачов. Разом із трьома братами Тамерланом, Джабраїлом та Ібрагимом Махмудовими й Магомедом Дімельхановим йому пред"явлено звинувачення вубивстві "особи у зв"язку зі здійсненням даною особою службової діяльності або виконанням нею громадського обов"язку", здійсненому у складі групи.

Проте Грачов відмовився жодним чином визнати не тільки свою участь у вбивстві, але й взагалі факт знайомства з ким-небудь із братів Махмудових. За інформацією джерела, його адвокат Євгеній Шаламов уже подав клопотання слідству про проведення очної ставки з братами. Швидше за все, слідчий, що веде цю справу, проведе очну ставку вже наступного тижня.

Всупереч інформації, що з"явилася в деяких ЗМІ в перші дні після його затримання, Грачов не був ні співробітником міліції, ні приватним охоронцем. Він працював водієм у Інституті проблем кераміки. Там у його розпорядженні була інститутська автомайстерня, де він у вільний час підробляв - ремонтував автомобілі. Інформацію про свої послуги Грачов розміщував у газетах безкоштовних оголошень.

Напевно відомо, що Грачов знайомий із іншим фігурантом "чорного списку" підозрюваних у справі Політковської - з колишнім майором московського УБОПа Сергієм Хаджікурбановим. На допиті Грачов пояснив, що знає Хаджікурбанова вже кілька років. Але їх стосунки обмежувалися візитами екс-майора в майстерню, коли його машина вимагала ремонту. Останній раз, за словами Грачова, вони бачилися в червні цього року.

Що стосується участі в злочині самого Хаджікурбанова, то слідство зайшло в безвихідь. З"ясувалося, що у Хаджікурбанова є "залізобетонне" алібі: в день убивства Політковської він був за ґратами (за звинуваченням у перевищенні повноважень).

Проте зараз слідство перевіряє це алібі: цілком можливо, що засуджений Хаджікурбанов міг на деякий час покидати "зону" - таке практикується.

Крім того, в четвер появилися підтвердження слів генпрокурора Юрія Чайки про те, що сліди банди, підозрюваної в убивстві Політковської, виявлені також у Латвії. З"ясувалося, що в ризькому слідчому ізоляторі міститься Мовсар Ісаєв — молодший брат Ахмеда Ісаєва, одного із затриманих у справі Політковської". Його з автоматом у руках затримали під час замаху на підприємця Костянтина Стецюка, його співмешканку й двох дочок. Це було 18 січня 2007 року, пишуть "Вісті".

Зараз ви читаєте новину «Вірогідним убивцям Політковської влаштують очну ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути