Ексклюзиви
субота, 30 травня 2020 20:10

Загиблим на Донбасі військовим відкрили пам'ятник

Загиблим на Донбасі військовим відкрили пам'ятник
В Одесі відкрили пам'ятник військовослужбовцям, загиблим на сході України. Фото: omr.gov.ua

В Одесі відкрили пам'ятник військовослужбовцям, які загинули на сході України.

Пам'ятник відкрили вчора на території військового містечка штабу оперативного командування "Південь" в Одесі. Про це повідомляє прес-служба Південного відділення Українського інституту національної пам'яті.

Повідомляється, що даний монумент - данина пам'яті всім полеглим у боях воїнам із частин і підрозділів військ оперативного командування "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинський режисер ставить комедію в Херсоні

"Пам'ятник являє собою стелу з чорного шліфованого граніту, яка стоїть на невисокому постаменті. Вгорі висічено отвір у формі стилізованого українського тризуба, нижче якого закріплено дзвін", - сказано в повідомленні.

На стелі монумента викарбовано: "Слава Україні! Героям слава!"

"Командування військ оперативного командування "Південь" і весь особовий склад з'єднань, частин і підрозділів пам'ятають своїх бойових побратимів, їхні імена занесені до Книги пам'яті частин і підрозділів та глибоко шануються на загальнодержавному рівні. Ми пам'ятаємо кожного з 384 військовослужбовців, які пішли від нас назавжди, й вони назавжди залишаться в наших серцях", - зазначили в повідомленні.

В урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника взяли участь посадові особи командування "Південь", Генерального штабу ЗСУ, Військово-морських сил України, управління Повітряного командування "Південь", Нацгвардії, регіонального главку Національної поліції та інші.

В Одесі буде створена Зона пріоритетного розвитку. Відповідну Концепцію схвалив сьогодні, 28 травня, виконавчий комітет Одеської міськради. Мер Одеси Геннадій Труханов підкреслив, що це буде справжній прорив не тільки на рівні міста, а й України в цілому, так як створення зони пріоритетного розвитку - це потужний стимул для розвитку економіки.

Зараз ви читаєте новину «Загиблим на Донбасі військовим відкрили пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути