четвер, 28 травня 2020 05:30

Грузинський режисер ставить комедію в Херсоні

Автор: ВАДИМ ГНІДАШ
  Актор Херсонського театру імені Миколи Куліша Валерій Гайфуллін лізе драбиною на балкон до партнерки Анастасії Грищук. Репетирують уривок із вистави ”Ромео і Джульєтта” для музичної прем’єри ”Аморе міо Італія”
Актор Херсонського театру імені Миколи Куліша Валерій Гайфуллін лізе драбиною на балкон до партнерки Анастасії Грищук. Репетирують уривок із вистави ”Ромео і Джульєтта” для музичної прем’єри ”Аморе міо Італія”

— Якщо не відновлять авіа­сполучення, дістануся вантажним поромом до Одеси, а звідти попутками до ­Херсона, — каже грузинський режисер 49-річний Каха ­Гогідзе. У Херсонському театрі ім. Миколи Куліша ставить "Станцюй зі мною танго" за п'єсою Ніно Мірзіашвілі. Репетиції проводять онлайн.

У Нати і художника Бека любов. Батько дівчини Георгій проти стосунків. Раптово повертається додому під час побачення закоханих. Хлопець тікає на балкон сусідів — подружжя інтелігентів. Вони брешуть батьку Нати, що це їхній давній знайомий. Георгій починає симпатизувати йому. Коли дізнається, що перед ним той самий художник, який заробляє на життя картинами з оголеними жінками, вже не може позбутися приязні. Дає згоду на шлюб, за сюжетом.

— Буде легка ситуативна комедія. Ставив її в місті Сенакі, — продовжує Гогідзе. — В Херсоні прем'єра запланована на осінь. Це моя друга постановка в Україні. П'єсу "Людина, яка грає" білоруського драматурга Тимофія Іллєвського паралельно роблю в Миколаєві. Головний герой — солдат, який ішов до успіху, маніпулюючи іншими. Це збірний образ тиранів Муссоліні, Сталіна та Гітлера.

Я поставив 33 вистави. Мав десь 150 ролей. Зокрема, граю президента Грузії в серіалі "Подруги моєї дружини". Його дивляться грузини у всьому світі. Знімають із 2011-го. В епізодах зі мною естрадний співак хоче розкрутити платівку. Подає заявку на президентські вибори. І виграє. Можливо, я теж колись очолю свою країну.

У Грузії Каха Гогідзе — головний режисер Месхетинського драматичного театру.

6 сцен діють у Херсонському театрі Миколи Куліша: велика сцена, під дахом, під колом, театр-кафе, сцена в лісі й театральний дворик. На останній 23 травня відбулася прем'єра музичної програми "Аморе міо Італія". Актори виконали італійські народні пісні в образах Труффальдіно з п'єси "Слуга двох панів" Карла Ґольдоні, веронців Ромео і Джульєтти з шекспірівської драми. У червні тут покажуть програму "Вечір у Парижі" за мотивами вистави Любові Калюжної "Світ пісень Едіт Піаф".

— Сцена в лісі розташована в Олешках за 18 кілометрів від Херсона, на базі "Чумацька криниця", — розповідає директор-художній керівник театру Олександр Книга, 61 рік. — Там граємо дві вистави режисера Сергія Павлюка — "Лісова пісня" за Лесею Українкою та "Майська ніч" за Миколою Гоголем. Виношуємо ідею програми "Музика лісу" — глядачі зможуть послухати класику між південними соснами. Працюємо і над сьомою сценою в ландшафтному заказнику "Станіславський". Це наші Херсонські гори. Мис, де зливаються два лимани — Дніпровський і Бузький.

Зараз ви читаєте новину «Грузинський режисер ставить комедію в Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути