субота, 02 квітня 2016 11:45

Вірменія заявила про наступ Азербайджану в Нагірному Карабаху

Вірменія заявила про наступ Азербайджану в Нагірному Карабаху
kingstyle.in.ua

Вірменська сторона звинуватила Азербайджан у наступальних операціях із застосуванням артилерії, бронетехніки та авіації
Про це заявив прес-секретар міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованнисян - повідомляє вірменське видання Panarmenian.net, яке цитує Еспресо.

По всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту йдуть активні бойові дії. Армія Нагірно-Карабахської Республіки заявила, що на одній з ділянок збитий азербайджанський вертоліт.

Окрім артилерійських ударів по військовим локаціям, азербайджанські військові обстріляли цивільне населення. Прес-секретар повідомляє про втрати з обох сторін, однак точну кількість не називає.

Водночас Міноборони Азербайджану спростовує інформацію про збитий гелікоптер, передає "Інтерфакс-Росія".

"Інформація про збитий вертоліт ВПС Азербайджану є абсолютно брехнею. Всі технічні та авіаційні засоби знаходяться на місці. Це чергова провокація вірменської сторони", - заявили у відомстві.

Також представник прес-служби азербайджанського Міноборони додав, що найближчим часом міністерство зробить офіційну заяву щодо ситуації на лінії фронту.

Нагадаємо, що у 1991-1994 роках у Нагірному Карабаху відбувся збройний конфлікт між вірменами і азербайджанцями, за підсумками якого самопроголошена Нагірно-Карабахська Республіка досягла фактичної незалежності. Азербайджан вважає території, зайняті вірменами в ході війни, окупованими. Сторони конфлікту регулярно повідомляють про бої на лінії зіткнення і звинувачують один одного у провокаціях.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія заявила про наступ Азербайджану в Нагірному Карабаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути