неділя, 01 листопада 2015 01:22

Відсьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами

Відсьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами
ukr.media

З неділі, 1 листопада, перестає діяти пільговий режим перебування на території Російської Федерації громадян України.

Преференції збереглися для біженців зі сходу України. Для решти українців перебуває на території Росії без дозвільних документів - патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання і інших, можна буде 90 днів протягом 180 днів.

"Громадянам України, які здійснюють трудову діяльність на території Росії, і бажають продовжити своє законне перебування, необхідно звернутися в ФМС за отриманням патенту", - заявив керівник Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський, передає "Інтерфакс-Україна"

За його словами, після 1 листопада громадяни України матимуть 30 днів для оформлення правового або трудового статусу на території Росії.

"Після 1 листопада українські громадяни будуть перебувати на території РФ у тому ж статусі, як і громадяни інших країн СНД. З 1 грудня у відношенні порушників будуть вживатися заходи адміністративного характеру, включаючи закриття в'їзду", - сказав глава ФМС РФ.

За даними ФМС, понад 600 тис. громадян України звернулися в РФ за тимчасовим притулком, статусом біженця або дозволом на тимчасове проживання. Всього в даний час на території РФ перебуває близько 2,6 мільйона громадян України, з них з південно-східних регіонів - більше одного мільйона чоловік.

Понад 600 тис. українців, які перебувають на території Росії, є порушниками міграційного законодавства, повідомив у п'ятницю заступник керівника ФМС РФ Вадим Яковенко.

Нагадаємо, 1 січня 2014 року встановлено дозволений термін тимчасового перебування в Росії для іноземців, які в'їхали у безвізовому порядку, – до 90 днів протягом 180 днів. Із липня 2014 року українцям дозволили перебувати на території РФ безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше зазначеного вище терміну.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути