вівторок, 19 серпня 2008 10:39

Відділення протидії нелегальної міграції переправляло нелегалів у ЄС

Служба безпеки України розкрила угруповання з 5 чоловік, що займалася незаконним переправлянням нелегальних мігрантів у країни Західної Європи.

Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Відповідно до повідомлення, у рамках заходів, спрямованих на протидію нелегальній міграції у Львівській області, співробітники СБУ одержали інформацію про діяльність на території західного регіону злочинного угруповання з міжрегіональними й міжнародними зв"язками, що займалось незаконним переправлянням нелегальних мігрантів у країни Європейського Союзу.

Під час перевірки інформації оперативники виявили, що угруповання має широкі зв"язки в правоохоронних органах Львівської області й за кордоном.

За даними прес-служби, окремі члени злочинної групи здійснювали пошук потенційних нелегалів, інші групами по 5-10 особи доставляли їх у спеціально обладнане місце в прикордонній смузі Львівської області.

Через певний час нелегалів переправляли через державний кордон і передавали їх своїм іноземним пособникам для транспортування на Захід.

У результаті спецоперації в Закарпатській області оперативники затримали двох членів групи при спробі переправляння 6 громадян Пакистану в Угорщину.

У Львові були затримані ще двоє членів цього угруповання.

За цим фактом слідчий відділ УСБУ у Львівській області порушив кримінальну справу за статтею 28 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і статті 332 (незаконне переправляння осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу.

Також СБУ затримала підозрюваного в організації каналу незаконної міграції.

Ним виявився один із керівників відділення оперативної протидії нелегальної міграції оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби, який, використовуючи службове становище, організував функціонування цього каналу.

Прокуратура порушила проти нього кримінальну справу за статтями 28, 332 і 423 (зловживання військовою особою службовою владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, 30 липня СБУ затримала чоловіка й жінку за підозрою в причетності до міжнародного злочинного угруповання, що займається організацією незаконної міграції громадян Молдови в Португалію, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Відділення протидії нелегальної міграції переправляло нелегалів у ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути