неділя, 23 вересня 2018 17:17

Українські жінки бідніші за чоловіків: експертка пояснила причини

Українські жінки бідніші за чоловіків: експертка пояснила причини
Зарплати в Україні: жінки отримують менше грошей, ніж чоловіки. Фото: Хуст NEWS

Українські жінки отримують на 30% менше грошей за оплату праці, ніж чоловіки.

У багатьох сферах жінки працюють на рівні з чоловіками, але не отримують таких же пільг. Про це розповіла Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко в інтерв'ю Укрінформу.

"Жінка-снайперка за документами може значитися як кухарка і хтось там іще. Взагалі-то розрив в оплаті за працю рівної цінності жінкам та чоловікам сьогодні становить до 30% не на користь жінок. І це також сфера, яка потребує втручання держави", - розповіла Левченко.

Вона зазначила, що українки зараз працюють на шахтах, але їм пишуть у трудових книжках інші посади. Тому вони не отримують належних шахтарям пільг і надбавок.

"Інтернатах для людей похилого віку, в інтернатах для дітей, в будинках малюка, у відділеннях, де знаходяться діти, які народилися з інвалідністю і від яких відмовилися, – працюють виключно жінки. І мені здається, складнішої роботи, ніж робота санітарки, няні, медичного працівника в соціальних закладах, лікарнях, хоспісах, де знаходяться ті, хто помирають від раку або інших хвороб, – немає. Але там працюють лише жінки і зарплата там – одна з найнижчих. Просто у нас не прийнято про це розповідати", - зазначила посадовиця.

За її словами, після скасування в кінці 2017 року заборони жінкам обіймати близько 450 професій, з'явилася перша жінка-водолаз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання цін, економіки і середня зарплата 10 тис. грн: розкрили подробиці бюджету-2019

Також Катерина Левченко зазначила, що тема розширення економічних можливостей жінок дуже важлива і для реформування національного сектору безпеки і оборони.

"У більш ніж 90 відсотків армій країн-членів НАТО немає обмежень для жінок – тобто, всі військові посади і професії в арміях країн-членів НАТО відкриті для жінок, підкреслила вона, нагадавши, що на початку вересня Верховна Рада Україна проголосувала законопроект № 6109, яким також прибираються такі обмеження", - додала вона.

В Україні у сфері виробництва, будівництва та легкої промисловості удвічі-втричі зросли зарплати. Роботодавці піднімають виплати, щоб стримати трудову міграцію і компенсувати дефіцит кадрів

Зараз ви читаєте новину «Українські жінки бідніші за чоловіків: експертка пояснила причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути