субота, 22 вересня 2018 21:10

Експерт розповіла, кому почали платити більші зарплати

Експерт розповіла, кому почали платити більші зарплати
Роботодавці піднімають зарплати, щоб стримати трудову міграцію за кордон. Фото: landlord.ua

В Україні у сфері виробництва, будівництва та легкої промисловості удвічі-втричі зросли зарплати. Роботодавці піднімають виплати, щоб стримати трудову міграцію і компенсувати дефіцит кадрів, розповіла Gazeta.ua Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"Наприклад, за кордоном затребувані електрогазозварники. Ще 2 роки тому в Україні їм в середньому платили 4-5 тисяч гривень. Зараз деякі вітчизняні роботодавці готові платити 15-20 тисяч", - каже експерт ринку праці.

В Україні катастрофічно не вистачає швачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання цін, економіки і середня зарплата 10 тис. грн: розкрили подробиці бюджету-2019

"Кілька років тому швачки отримували зарплати на рівні з мінімалкою. Зараз - від 10 тисяч гривень. В основному це робота для жінок. Останнім за кордоном пропонують таку роботу з вищою зарплатою", - наголошує Інна Новицька.

Вона додає, що муляри та штукатури в Україні отримують 6-7 тис. грн. За кордоном зарплати вищі — у середньому 17-20 тис. грн. У Чехії, Німеччині роботодавці готові платити ще більше — понад $1 тис.

У липні середня зарплата в Україні становила 9170 грн. Найвищу середню зарплату зафіксували у Києві - 13 836 грн. У Донецькій області у середньому отримували 9764 грн. У Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській та Херсонській областях середні зарплати у липні були найнижчими - від 7168 до 7265 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, кому почали платити більші зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути